Пригоди

«Пропонували пару мільйонів», - Кім про намагання окупантів підкупити його на початку вторгнення

За те, щоб він "три дні не буде брати телефон, піде "забухає"

Цей материал також доступний

На початку повномасштабного вторгнення російські окупанти намагалися підкупити голову Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, про що він розповів в інтерв’ю DetectorUA.

«Було, пропонували пару мільйонів за те, що я три дні не буду брати телефон, піду «забухаю»… На жаль, не хотіли вперед платити, я би взяв гроші та кинув би їх… Виходили, зв’язалися, я хотів налагодити, щоб їх теж посмикати, служба (СБУ – прим.) в курсі, але дзвінок був прямий, якісь «фески» дешеві (фсб – прим.)», – сказав він.

Також, за його словами, подібні пропозиції отримали депутати місцевих рад та деякі чиновники.

«Були розіслані всім депутатам обласної, ну майже всім, обласної та міської ради, різним чиновникам SMSски, причому вони були адресні – ім’я, прізвище вони знали, базу мали – різного роду пропозиції, 3-5 різних пропозицій. 90% людей прийшли і показали мені, просто заспамили телефон, що «Ось мені пропонують. Що ми робимо?». Я спочатку хотів щось придумати з цим, потім зрозумів, що це просто розсилка безтолкова, телефони там плюс-мінус однакові були на кого виходити, тому намагалися присилати там на переговори, там іще. Ну, це початок війни і це не спрацювало, вони зрозуміли і дуже швидко про це забули», – сказав він.

Зацікавити потенційних зрадників загарбники хотіли збереженням посад в окупаційній владі.

«Більш за все пропонували людям залишитися на посадах та промоушен в майбутньому уряду, але я таких не знаю, в нас окрім одного депутата, який збіг, що приймав ці пропозиції. Я вам скажу навіть більше, наприклад, по Очакову у нього теж така пропозиція була, і він мені казав і це погоджував, що він отримав це повідомлення, тому там мер на комунікації», – зазначив Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button