ПригодиТема дня

Зеленський присвоїв звання «Героя України» військовому, розстріляному окупантами

Полоненого розстріляли після слів "Слава Україні!"

Цей материал також доступний

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовому Олександру Мацієвському, якого розстріляли в полоні після слів “Слава Україні!”.

Про це повідомляється у вечірньому зверненні Президента.

“Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату, людині, яку знатимуть усі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість в Україні – і за його “Слава Україні!”, – сказав Президент.

Нагадаємо, СБУ у неділю повідомила, що українським військовим, якого розстріляли після слів “Слава Україні!”, був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Остаточно підтвердити дані героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також розробку фото- та відеоматеріалів. Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, яка підтверджує, що військовий на відео – саме Мацієвський.

“Це справжній герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світові, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні захищають нашу землю, а отже – ворог обов’язково буде розбитий. Тому що Велика перемога України складається з таких героїчних вчинків. людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!” – зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Він також додав, що спецслужба працює над ідентифікацією окупантів, які вчинили цей кривавий злочин.

«Ми зробимо все, щоб ці нелюди понесли заслужене покарання», – наголосив Василь Малюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button