Пригоди

До берегу на Миколаївщині прибило міну - фахівці працюють над її знешкодженням

Наразі за штормової погоди міни в акваторії Чорного моря мають вільне пересування

Цей материал також доступний

До берегів Миколаївщини прибило міну, фахівці працюватимуть над її знешкодженням, про що в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказала начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Рівень замінованості (Чорного моря – прим.) залишається досить високим, оскільки з самого початку повномасштабного вторгнення, коли ворог проголосив про закриття північно-західної частини Чорного моря, а потім і про замінування цієї надвеликої площі, мінна небезпека залишається дуже високою.

Та безпекова складова, яка забезпечується в рамках функціонування зернового коридору, вона дуже вузькопрофільна і спрямована саме на цей напрямок роботи. Решта території, в тому числі акваторія територіального моря і економічної морської зони, де були розміщені міни ворогом, і наразі за штормової погоди вони мають вільне пересування. До речі, вчора до берегів Миколаївщини знову прибило міну, і сьогодні фахівці будуть працювати над її знешкодженням. Дрейфування мін залишається критичним”, – сказала вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button