СуспільствоТема дня

До лікарні Корабельного району приєднують стоматологію, розташовану в центрі Миколаєва

ОНОВЛЕНО: відповідне рішення прийнято на сесії міськради 09.03.2023

Цей материал також доступний

Миколаївську міську стоматологічну поліклініку (тобто дитячу стоматологію м. Миколаєва), що розташована по вулиці Лягіна, 29-а, збираються приєднати до міської лікарні №5, розташованої в Корабельному районі. Відповідний проєкт рішення заплановано розглянути на сесії Миколаївської міськради 9 березня 2023 року.

Як пояснила для редакції “Корабелів.Інфо” керівник лікарні №5 Олена Терентьєва, мова йде про реорганізацію, в результаті якої (після приєднання до комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №5») КНП «Міська стоматологічна поліклініка» зможе отримувати кошти на свою діяльність від НСЗУ (Національної служби здоров’я України).

Приєднати Миколаївську дитячу стоматологію до іншого медзакладу міста не можуть, оскільки лікарня №5 – єдина в Миколаєві, яка має пакет НСЗУ “Стоматологічна допомога”. “Якщо їх до нас не приєднають, то з 1 квітня вони залишаться без фінансування”, – каже Олена Терентьєва.

У пояснювальній записці до відповідного проєкту рішення міськради сказано, що його розроблено “з метою збереження якісної безкоштовної стоматологічної медичної допомоги мешканцям міста Миколаєва, враховуючи звернення управління охорони здоров’я  Миколаївської міської ради від 01.03.2023”. Олена Терентьєва зазначила, що безкоштовна допомога стосується саме дітей, хоча у вказаному медзакладі є також частина фахівців, які працюють на платному прийомі. Заклад має продовжити роботу у звичному режимі, можливо лише часткове скорочення управлінського персоналу.

Лікарні №5 підпорядковується також і комунальна стоматологія, розташована по вул. Океанівській, 30-А. Тут також надаються безкоштовні стоматологічні послуги дітям, а для дорослих безкоштовною є лише невідкладна допомога. Дорослі, які отримують планові стоматологічні послуги, повинні сплачувати за тарифами, затвердженими міськрадою (окрім відвідувань лікарів-стоматологів, що орендують тут через міськраду частину приміщення для надання комерційних платних послуг – в них свої тарифи).

Зазначимо, що деяких миколаївців, після ознайомлення з планом вищевказаної реструктуризації, хвилює питання фінансування: чи не постраждають мешканці Корабельного району при подальшому розподіленні коштів на медзаклади. Мовляв, адже за документами гроші будуть нараховуватися (або, наприклад, закуплятися нове обладнання) на лікарню №5, а йтимуть фактично на стоматологію в центрі міста. “А потім влада скаже, що в Корабельному районі вже є все необхідне…”, – такі роздуми озвучив один з місцевих мешканців.

P.S. На сесії Миколаївської міськради 9 березня 40 голосами “за” депутати ухвалили рішення «Про припинення комунального некомерційного підприємства Миколаївської міської ради «Міська стоматологічна поліклініка» в результаті реорганізації шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства Миколаївської міської ради «Міська лікарня №5».

Нагадаємо, ми писали:

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button