Пригоди

На Миколаївщині головбух управління міськради привласнила майже 8 мільйонів бюджетних коштів

За скоєний злочин жінці загрожує ув’язнення на строк до 12 років

Цей материал також доступний

У Первомайському районі Миколаївської області колишній головний бухгалтер управління міської ради завдала бюджету міста збитків на майже 8 мільйонів гривень, про що повідомили у Відділі комунікації пліції Миколаївської області.

«Протиправну діяльність фігурантки викрили слідчі поліції. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що в період з січня 2021 по вересень 2022 року 48-річна ексбухгалтер одного з управлінь органу місцевого самоврядування, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі свідомо підроблених офіційних документів, умисно завищила нарахування заробітної плати та безпідставно перерахувала бюджетні кошти у розмірі майже 8 мільйонів гривень на свій банківський рахунок. Викраденими коштами експосадовиця розпорядилась на власний розсуд», – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів та проведених експертиз слідчі поліції за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури в лютому їй повідомили про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3, ч. 4, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного або надзвичайного стану в особливо великих розмірах», ч.1, ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України «Несанкціонована зміна інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинений повторно, що спричинили значну шкоду» та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення, тобто складання, видача службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки».

Наразі слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до Первомайської окружної прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей зловмисниці загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певну посаду чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button