КультураСуспільствоТема дня

Заборонена російська музика все ще звучить у громадських місцях, - мовний омбудсмен

Це не є моральним під час повномасштабної війни з росією. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Під час повномасштабної війни в Україні зафіксовано достатньо фактів прослуховування російської музики у публічних місцях. Про що Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь сказав під час інтерв’ю Аліні Доротюк.

“Фактів порушення такого режиму у нас достатньо і було, і напевно, десь трапляється, якщо ми говоримо за громадський транспорт, за таксі, хтось у караоке співає, хтось каже: “А я дружина одного з політиків, яке хочу кіно, таке і показую”. Ні, це абсолютно не когерентно з нинішнім часом. Звичайно, є рекомендації, є вимоги, є перелік заборонених виконавців, які підтримали російську агресію, і, звичайно, є елементи моралі, елементи моралі – вище за закон, їх просто потрібно дотримуватися.

Про це треба говорити, про це треба нагадувати. І освіта, і школа повинні справлятися, так само, як і батьківство. Я – батько 9-річної дитини, у нас таких питань не виникає, вона знає, що можна, що не можна. Звичайно, є доступ до інтернету, можна ним користуватись, а можна уміти користуватися, зважаючи на медіаграмотність”, – сказав Тарас Кремінь.

За його словами, якщо українці стали свідками такого порушення, наприклад, у магазині, то можуть поскаржитись в різні органи – починаючи від адміністрації закладу, органів Держпродспоживслужби, правоохоронні органи і безпосередньо до офісу Уповноваженого із захисту державної мови.

“Ми знайдемо механізм, як відреагувати на ознаки порушення”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button