Суспільство

Не потрібно казати лише емоціями, - депутат Горбенко про нюанси при відбудові школи в Балабанівці

Для цього необхідно затвердити новий Генплан, над яким наразі триває робота

Цей материал також доступний

У четвер, 2 березня, у мікрорайоні Балабанівка біля зруйнованої 49-ї гімназії зібрались вчителі, учні та їх батьки, які збирали підписи за те, щоб школу відбудували, адже це єдиний загальноосвітній навчальний заклад на весь мікрорайон.

Про це повідомляє кореспондент «Преступности.НЕТ».

На заході була присутня депутат Миколаївської міської ради Наталя Горбенко, яка завірила, що рішення про знесення чи відбудову будь-якої зруйнованої чи пошкодженої школи в Миколаєві ще не приймалось. Для цього необхідно затвердити новий Генплан, над яким наразі триває робота.

— Ці питання лише тільки обговорюються з іноземними представниками. Як ви знаєте, Данія погодилась допомагати нам фінансово для відбудови міста. Данія співпрацює з нами у питанні розробки нового Генплану. Наша задача зараз – це створити ініціативну групу з вчителями та батьками, щоб разом співпрацювати з тими, хто розробляє Генплан. Це нормальні та конструктивні кроки, які слід робити. Звичайно, я за те, щоб розбудувати школу по новим технологіям і вона була б ще краща. Але є багато нюансів, не потрібно казати лише емоціями, – заявила Наталя Горбенко.

Нагадаємо, “Корабелів.Інфо” писали:
Люди обурені: мер не планує відбудовувати зруйновану ворогами школу в Корабельному

При цьому Горбенко додала, що слід враховувати всі нюанси при прийнятті рішення про відбудові будівлі, адже немає сенсу відбудовувати школу, якщо в ній буде навчатися лише 100 дітей, бо діти не будуть отримувати всі необхідні навчальні послуги.

В той же час, Наталя Горбенко повідомила, що до війни у школі вирувало життя і була дуже родинна атмосфера, тому вона впевнена, що їй разом з ініціативною групою вдасться найти аргументи, щоб школу все ж таки зберегли.

Під час заходу мешканці мали змогу підписати звернення до міської влади, щоб школу відбудували.

Як відомо, російські окупанти розбомбили гімназію №49 минулого літа – 28 липня. Тоді по місту вдарили 8 ракетами.

Нагадаємо, що у 2022 році в Корабельному районі Миколаєва загалом росіяни зруйнували ракетами дві школи, розташовані неподалік одна від одної.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Горбенко уже японский мост построила. Теперь школу построит. Талант он и в Африке талант.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button