Суспільство

Миколаїв – перше місто у світі, де в мережі подали морську воду: як її очищають

Вода в Миколаєві залежить від пори року та вітрів. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Нещодавно опубліковано документальний фільм про роботу міського комунального підприємства «Миколаївводоканал». Це перше підприємство в сучасному світі, яке змушене постачати морську солону воду до будинків мешканців.

«У нас не було іншого вибору, як взяти воду з Бузького лиману. Це морська затока, тож сьогодні у нас біжить морська вода у кранах. Якщо раніше в нас було по дві – максимум по 3 аварії на добу, то зараз – по 10, 15, 20 аварій на добу: на різних ділянках, на різних діаметрах труб. Міська система водопостачання складає 1200 км труб. Система водовідведення складає 800 км труб. Загалом 2000 км трубопроводів розташовані у місті Миколаїв. Щоб зрозуміти, що це таке, — це відстань від Миколаєва до Берліна. І сьогодні нам потрібно замінити до 250 км мереж

Ми розуміли, на що ми йдемо. Ми розуміли, що буде руйнуватися система… Але до минулого літа ми ухвалили рішення і, я вважаю, що ми врятували місто: від епідемій, від відтоку громадян, і навіть деякий бізнес (як оцінюють, відсотків на 20) залишився в місті працювати завдяки ухваленому такому рішенню”», – зазначає керівник міського КП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко у фільмі “ПРОщо: очищення води з лиману заради порятунку Миколаєва”.

«Лабораторія наша займається перевіркою якості води, що подається на очищення водопостачання міста Миколаєва. Контролює воду лабораторія за такими параметрами: хімічний, бактеріологічний, радіологічний, гідробіологічний. Ми контролюємо технологію цілодобово, люди працюють… Вода в Миколаєві залежить від пори року та вітрів. Якщо вітер дме з моря – він приносить солону воду. Входить морська вода дуже поганої якості. Якщо дме північний вітер – солона вода йде в море, якість води покращується. Але все одно не така, як дніпровська вода», – каже начальниця лабораторії на станції очищення води МКП «Миколаївводоканал» Валентина Андрєєва, яка у фільмі розповіла ще про деякі тонкощі їх роботи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Этим гордится надо или что делать ????? А Египет не соленую воду в краны подает в своих курортных городах ???????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button