ПригодиСуспільствоТема дня

Люди обурені: мер не планує відбудовувати зруйновану ворогами школу в Корабельному

"Благаю прийти і підписати колективний лист про відбудову нової школи в Балабанівці", - звертається до небайдужих людей одна з місцевих мешканок

Цей материал також доступний

“Я не можу сказати вам, що з 49-ою школою і чи взагалі буде вона відновлюватися”, – сказав мер Олександр Сєнкевич у п’ятницю, 24 лютого 2023 року, відповідаючи на запитання миколаївців під час свого ефіру в соцмережах, – передає “Корабелів.Інфо”.

Нагадаємо, ми писали:
Уранці 28 липня 2022 р. російські окупанти вдарили по Миколаєву вісьмома ракетами, знищивши і школу №49 у Корабельному районі

“Зруйнована 49-та школа була маленька, і поруч із нею немає великих шкіл. А найближча, яку плануємо відбудовувати, це 48. Будувати ще одну… Дивіться, є такий принцип, називається “Build Back Better” (“відбудуємо краще”, – прим. ред.). Це означає, що, якщо ми будемо відбудовувати щось – це не означає, що ми побудуємо маленьку школу на місці маленької розбомбленої або більшу – на місці розбомбленої великої. Ми будемо відбудовувати вже за новим генпланом: одну велику побудуємо гарну і зробимо автобус, як це робиться в Європі, в Америці тощо. – у нормальному світі… Можливо, 48-та школа буде побудована більшою, красивішою, і запустять автобуси шкільні. Буде відомо після оновлення генерального плану і після розроблення нашими партнерами”, – розповів мер, кілька разів повертаючись до поставленого запитання.

Мешканці мікрорайону, де розташована маленька школа (що вже давно стала гімназією) №49, почувши, що міський голова вважає нераціональним відбудовувати цей навчальний заклад, обурилися до глибини душі.

“Шановні жителі Балабанівки!.. Я просто благаю Вас про допомогу… Наш навчальний заклад було зруйновано. Для мене це не просто будівля. Це моє життя. Я була ученицею цієї школи, після закінчення університету я повернулася туди працювати. У гімназії навчається моя донька, мій брат, і я не уявляю того, що вони не повернуться саме в цю школу. У кожного з Вас свій погляд на наш заклад, але я знаю, що й багато поколінь пройшли через двері ще тієї 49-школи. Я мрію про сучасну школу, до якої Ви відправили б свою дитину і до якої могли б повернутися і мої діти. Гімназія має свою історію, яка почалася ще 1845 року. Так, я не помилилася, саме 1845… Не дайте забути історію.
Благаю прийти до школи і підписати колективний лист-звернення про побудову нової школи в Балабанівці. Передайте це повідомлення всім, хто небайдужий. Благаю, допоможіть, щоб і в нашому мікрорайоні була школа. Разом ми – сила!”, – написала схвильована ситуацією Катерина, яка все ж сподівається, що в новому генплані буде враховано думку простих миколаївців.

“Школа 49 дуже потрібна, і обов’язково її потрібно відбудувати”, – вважає місцева жителька Алла.

Нагадаємо, школа №48 (розташована в сусідньому – сьомому мікрорайоні) також була зруйнована російськими окупантами. “Не зможемо відновити, її потрібно зруйнувати і заново побудувати”, – говорив про неї міський голова Олександр Сєнкевич на початку грудня 2022 року.

Читайте також:
Сєнкевич розповів, які обстріляні будівлі в місті доведеться знести, щоб побудувати заново

Раніше повідомлялося:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button