Політика

Сєнкевич разом із заступником, обвинуваченим у корупції, поїхали вивчати досвід Роттердама

Щоб дізнатися, як місто відбудовувалося після Другої світової війни

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич і його заступник Сергій Коренєв поїхали до Нідерландів, щоб дізнатися, як відбудовувалося після Другої світової війни місто Роттердам, зруйноване бомбардуваннями.

Нагадаємо, ми писали:
Підозрюваний у розкраданнях заступник Сєнкевича
безперешкодно їздить за кордон

Про нову поїздку пишуть “НикВести” з посиланням на інформацію, надану мережею захисту національних інтересів “ANTS”, які разом з #ICUV (Міжнародний центр української перемоги) організували поїздку для очільників громад, що постраждали від російської агресії.

Виконавчий директор “ANTS” Василь Сегін розповів, що в Роттердам поїхали керівники припортових міст Маріуполя, Миколаєва та Херсона.

“Ми розуміємо, що процес відновлення після війни триватиме багато років. Роттердам – прекрасний приклад того, як місто може відновитися після нищівних руйнувань і стати одним із найважливіших портів Європи. Мери наших міст зможуть дізнатися про конкретні стратегії та підходи, які використовували чиновники і проєктувальники Роттердама в післявоєнні роки. Вони також зможуть на власні очі побачити, як з часом розвивався міський розвиток та інфраструктура міста”, – пояснив Василь Сегін.

Заступник міського голови Маріуполя Сергій Орлов, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і голова Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова в перший день візиту зустрілися з архітекторами, щоб дізнатися більше про відновлення Роттердама. Адже замість того, щоб відновлювати місто, як воно було раніше, влада Роттердама вирішила створити нове бачення міста і побудувати його абсолютно по-новому.

Читайте також:
Сєнкевич призначив “корупціонера” Коренєва відновлювати Миколаїв від наслідків війни

Оскільки Україна зараз стикається з повномасштабним вторгненням з боку Росії, важливо розглянути, як країна може відновитися після конфлікту, зазначає експертка АНТС Юлія Вусенко, яка супроводжує керівників громад у поїздці.

“Поїздка керівників громад до Роттердама дає цінний урок про те, як підійти до цього складного завдання. Треба виважено обрати найкращий варіант дій і заздалегідь створити конкретний план, щоб після перемоги його реалізувати якнайшвидше. Давайте надихатися Роттердамом та іншими містами, які успішно відбудувалися після війни, і працювати разом, щоб створити майбутнє, яким ми зможемо пишатися”, – зазначила Юлія Вусенко.

“Вважаю, це для себе корисно з кількох речей. По-перше, досвід відновлення Роттердама з нуля. Планування, містобудування з нуля, які рішення вони приймали на законодавчому рівні – це корисно. Особисто мене найбільше вразила саме пішохідна розповідь-екскурсія. Ми бачимо дуже багато корисних прикладів”, – заявив заступник міського голови Маріуполя.

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва і заступника директора ДЖКГ у справі про Сіру площу.

Вищий антикорупційний суд обрав для віцемера Миколаєва Сергія Коренєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8 жовтня 2021 року. Вийти на свободу миколаївський віцемер міг під заставу 3 млн 518 тис. 500 гривень.

Першого заступника директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Олександра Брижатого, підозрюваного в розкраданнях під час реконструкції Сірої площі в Миколаєві, також відправили під варту з можливістю внесення застави, сума якої склала трохи більше 950 тисяч гривень.

У підсумку, застави за віцемера і директора Департаменту ЖКГ Сергія Коренєва та заступника директора Департаменту ЖКГ Олександра Брижатого, підозрюваних у розкраданні 27 мільйонів гривень під час реконструкції Соборної площі, у розмірі 4,5 млн грн внесли їхні адвокатські компанії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button