Суспільство

Рідкий хлор для "Миколаївводоканалу" оплачують міжнародні донори

Підприємству зараз необхідно близько 54 тонн хімічної речовини на 5,8 млн грн

Цей материал також доступний

Цього тижня фахівці МКП “Миколаївводоканал” уклали угоду з юридичною особою щодо постачання рідкого хлору для очищення води.

Підприємству зараз необхідно близько 54 тонн хімічної речовини, загальна вартість із податками становить 5 мільйонів 805 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

“Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, майже все фінансування, постачання хлору та обрання підприємства, яке надасть ці послуги для МКП “Миколаївводоканал”, здійснюють лише міжнародні фонди, зокрема й Міжнародний комітет Червоного Хреста. Іншими словами, “Миколаївводоканал” тільки отримує донорську допомогу”, – ідеться в повідомленні.

У мирний час доставка здійснювалася спеціальними транспортними засобами, які перевозили по 15 контейнерів із хімічною речовиною. Нині ж, згідно з чинним Меморандумом про взаєморозуміння, укладеним між комунальним підприємством і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, фахівці “Миколаївводоканалу” мають дотримуватися вимог донорської організації. Тому, заради безпеки населення, перевезення хімічних речовин здійснюється автомобілями, які оснащені лише по 4 контейнери місткістю не більше однієї тонни. Контейнери мають бути розподілені по всій довжині вантажівки (не поруч один з одним) і упаковані мішками з піском для обмежувального захисту від балістичних пошкоджень або ДТП. При постачанні і транспортуванні хлору маршрути транспортних засобів повинні якомога менше проходити через населені пункти.

“Таким чином, цього року вартість закупівлі рідкого хлору – вища за минулорічну. Адже більше витрачається коштів на логістичні маршрути, на паливно-мастильні матеріали для транспорту і збільшується кількість поставок товару”, – підбили підсумки в МКП “Миколаївводоканал”.

Підприємство зазначило, що постачальника рідкого хлору та цінову політику визначає донор, а саме Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Міське комунальне підприємство “Миколаївводоканал” виступає тільки як кінцевий бенефіціарний власник і не є платником за продукцію.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button