Пригоди

Стали відомі подробиці потоплення крейсера "Москва"

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Журналіст Дмитро Комаров у своєму документальному фільмі“Рік” вивчав таємниці потоплення ракетного крейсера Чорноморського флоту ВМФ рф “Москва”. Вище військове керівництво України розповіло Дмитру про те, як ЗСУ змогли двома ракетами “Нептун” знищити таке значуще судно, а разом із ним – і імідж військового флоту рф.

“Як військових нас цікавило зниження будь-якої активності Чорноморського флоту Росії в Чорному морі. Для цього у нас були деякі можливості і досить невеликий шанс використати ці можливості…

Крейсер “Москва” – це як величезні колони, що рухалися в бік Київської області. Неможливість уявити, що друга армія світу може бути вражена або знищена. Затягли ці колони під Київ, де ми їх знищили. І так само затягли це іржаве корито в зону ураження”, – розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Завдання цього крейсера і задум, для чого його будували, – боротьба з авіаносцями Сполучених Штатів. Тобто корабель призначений для ведення бойових дій в океані, – зазначив командувач Військово-морських сил України.

“Дійсно, на Чорному морі пробити було нічим, з такими силами і засобами протиповітряної оборони, які були на цьому крейсері, було необхідно щонайменше 6 – 7 крилатих ракет. Наші сили і засоби виявили групу кораблів, зокрема крейсер “Москва”, і ракетний комплекс “Нептун” вразив його двома ракетами. Для такого корабля дві ракети – дуже мало, щоб він був затоплений, але він зараз – на дні моря… Це самовпевненість, розумієте. Було сказано: “Військово-морських сил і Повітряних сил в Україні більше не існує”. Але якщо нас не існує, то кого потрібно боятися?”, – каже Олексій Неїжпапа.

“Словосполучення “Москва” – це дно” отримало практичну відповідь”, – прокоментував знищення крейсера Володимир Зеленський.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що знищення “Москви” дало змогу деокупувати острів Зміїний і почати експорт українського продовольства.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button