ПригодиТема дня

Підозрюваний у розкраданнях заступник Сєнкевича безперешкодно їздить за кордон

Чиновник неодноразово отримував від ОВА дозвіл на перетин кордону як волонтер

Цей материал також доступний

Заступник міського голови Миколаєва Сергій Коренєв у 2022 році мав можливість неодноразово виїжджати за кордон, про що повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Поки більшість українських чоловіків призовного віку через обмеження, накладені через воєнний стан, не могли залишати Україну, посадовець неодноразово отримував від Миколаївської ОВА дозвіл на перетин кордону як волонтер. Колишній директор департаменту ЖКГ торік мав можливість провести за кордоном щонайменше 71 день. Загалом, відповідні дозволи йому надавали тричі – двічі по терміну на місяць і один раз на 10 днів.

Одна з поїздок Коренєва припала якраз на переддень ювілею його дружини. За даними, отриманими від джерела, заступник мера виїхав з України 28 червня через пункт пропуску Устилуг на кордоні з Польщею. Наступного дня, 29 червня, його дружина Юлія святкувала ювілей.

Повернувся в Україну чиновник тільки 5 липня через той самий пункт пропуску. У той момент, судячи з соцмереж Юлії Корнєвої, разом із сім’єю вона перебувала в Болгарії.

Центр журналістських розслідувань звернувся до Коренєва із запитанням, чи використовував він свій “волонтерський” дозвіл для виїзду за кордон для того, щоб провести час із сім’єю на курорті. У міській раді питання про використання дозволу від ОВА у власних цілях проігнорували, повідомили, що цю поїздку Коренєв провів у Польщі.

“27.06.2022 заступник міського голови Сергій Коренєв вирушив із міста Миколаєва до Катовіце, Республіка Польща, для участі у Міжнародному урбаністичному форумі з метою обговорення майбутнього розвитку міст України, у т. ч. міста Миколаєва, а також всесвітніх процесів урбанізації”, – запевнили в міськраді.

На сторінці у Фейсбуці Сергій Коренєв публікує інформацію про свою участь у залученні міжнародної допомоги від благодійників для Миколаєва. Однак інформації про конкретні досягнення чиновника в закордонних поїздках немає. Там повідомляється про заходи за участю іноземних партнерів України та благодійників, що проходили в Миколаєві. Як повідомили в Миколаївській міській раді, “протягом 2022 року Сергій Коренєв перебував у Федеративній Республіці Німеччині, Республіці Польща та Румунії з метою отримання адресної гуманітарної допомоги у вигляді транспорту (в т.ч. муніципального) і спеціалізованого (кількістю 40 одиниць), генераторів (понад 10 генераторів потужністю 410 кВА – 1200 кВА), а також іншої безоплатної гуманітарної допомоги для задоволення потреб комунальних підприємств і мешканців міста Миколаєва”.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, який підписував розпорядження, що дозволяли чиновнику виїжджати за межі України, повідомив: запити про поїздки Коренєва подавала Миколаївська міська рада.

Водночас Сергій Коренєв досі залишається підозрюваним у кримінальному провадженні щодо розкрадання 26,8 млн грн із бюджету під час реконструкції Сірої площі – триває судове розслідування. У САП повідомили, що їм відомо і про виїзди Коренєва, і про їхні цілі: зазначалося, що це – отримання гуманітарної допомоги – спеціалізованої транспортної техніки, продуктів харчування та медикаментів.

“Дозвіл на виїзд стороною обвинувачення не надавався, оскільки це не передбачено покладеними на підозрюваного обов’язками. Однак, якщо підозрюваний, будучи належним чином повідомленим, не з’явиться за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду без поважних причин або не повідомить про причини своєї неявки, або якщо порушить інші покладені на нього обов’язки, буде вирішено питання щодо зміни раніше обраного запобіжного заходу на більш суворий”, – повідомили в САП.

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва і заступника директора ДЖКГ у справі про Сіру площу.

Вищий антикорупційний суд обрав для віцемера Миколаєва Сергія Коренєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8 жовтня 2021 року. Вийти на свободу миколаївський віцемер міг під заставу 3 млн 518 тис. 500 гривень.

Першого заступника директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Олександра Брижатого, підозрюваного в розкраданнях під час реконструкції Сірої площі в Миколаєві, також відправили під варту з можливістю внесення застави, сума якої склала трохи більше 950 тисяч гривень.

У підсумку, застави за віцемера і директора Департаменту ЖКГ Сергія Коренєва та заступника директора Департаменту ЖКГ Олександра Брижатого, підозрюваних у розкраданні 27 мільйонів гривень під час реконструкції Соборної площі, у розмірі 4,5 млн грн внесли їхні адвокатські компанії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button