Суспільство

"Займатися відновленням Миколаєва під час війни було б тупо", - Сєнкевич про новий генплан міста

"Тому що ми щось побудували - завтра ракета прилетіла, все зруйнувала", - мер

Цей материал також доступний

Міська влада разом з іноземними партнерами сьогодні займається розробкою нового генерального плану Миколаєва, щоб сформувати принципи і концепцію післявоєнної відбудови міста. Про це в інтерв’ю проєкту “Подкаст Рішуча Миколаївщина” видання “Рубрика” розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

“Ми не можемо займатися відновленням міста під час війни. Це було б тупо. Тому що ми щось побудували – завтра ракета прилетіла, все зруйнувала.

Якщо ми говоримо про відновлення і про те, як відбуватиметься відновлення тих чи інших об’єктів за принципом “Build Back Better” (дослівний переклад – “відновити краще”, – прим. ред.) – використовуючи наслідки цієї війни, ми маємо зробити якісь висновки та збудувати не просто те саме в тих самих місцях, але зробити краще.

Якщо дві школи зруйновані і вони поруч, але малі й старі, потрібно побудувати їх в одну велику і з’єднати їх транспортною розв’язкою, щоб діти могли прийти звідти й отримати знання в сучасному навчальному просторі та за новими програмами.

Для цього ми звернулися до наших партнерів. UNECE разом з One Works зараз працює над розробкою нового генерального плану для Миколаєва”, – розповів мер міста Миколаєва.

Також Сєнкевич зазначив, що Данія надала свою консалтингову компанію, яка також консультує міську владу щодо генплану, щодо таких речей, як труби, енергозабезпечення, теплопостачання, зелена енергетика, водопостачання тощо.

“Вони працюють у цьому напрямку над генпланом. На виході ми хочемо отримати новий генплан, який стане концепцією відновлення Миколаєва. Він буде враховувати саме ці речі щодо зруйнованих об’єктів, а також перспективи розвитку міста. Стратегія розвитку міста буде розроблятися паралельно цьому генеральному плану міста Миколаєва. І поки йде війна і ми не можемо нічого будувати – ми повинні зайнятися цими бюрократичними процедурами”, – сказав він.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button