ЕкономікаПригоди

"Збитки Миколаєва від війни становлять близько 900 мільйонів євро", - Сєнкевич.

Місто до визволення Херсона практично щодня інтенсивно обстрілювали окупанти

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич у четвер, 19 січня, у межах Всесвітнього економічного форуму у швейцарському місті Давос узяв участь у дискусії про відновлення українських міст.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської міської ради, мер зазначив, що наше місто значно постраждало від агресії російських військ. Він також нагадав, що до звільнення Херсона 11 листопада минулого року Миколаїв не обстрілювали всього 46 днів. Через обстріли Росії в місті пошкоджень зазнали десятки житлових будинків, школи, лікарні, дитячі садки, промислові підприємства. Значних руйнувань завдано об’єктам критичної інфраструктури, серед яких – магістральний водогін “Дніпро-Миколаїв”.

“За нашими підрахунками, збитки становлять близько 900 мільйонів євро. Незважаючи на все, я зазвичай кажу, що ця війна – це шанс для України, щоб змінитися. Це також шанс для Миколаєва, щоб бути кращим”, – констатував Олександр Сєнкевич.

“Мова йде не тільки про перебудову або оновлення. Йдеться більше про інвестиції. Ми не хочемо бути містом, яке постійно просить гроші. Ми хочемо бути партнерами, які прагнуть побудувати нові підприємства”, – додав мер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button