Пригоди

На Південноукраїнській АЕС зафіксували відлуння землетрусу в Туреччині

Через землетрус у Туреччині, Сирії та інших регіонах світу 6 лютого, незначні поштовхи зафіксували системи сейсмічного моніторингу Хмельницької та Южноукраїнської атомних електростанцій.

Про це повідомила в телеграм-каналі Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”.

Як розповіли в Енергоатомі, обладнанням, яке фіксує поштовхи земної кори, оснащені всі АЕС України. У режимі реального часу Головний центр спеціального контролю відстежує і реєструє будь-які відхилення від норми сейсмічної стійкості в районі розташування атомних станцій.

“Усі українські АЕС проектувалися з урахуванням сейсмічної активності регіону. Під час вибору майданчиків для будівництва обирали ті ділянки, де найбільш безпечно. Вітчизняні атомні станції здатні витримати землетруси потужністю до семи балів”, – розповів президент Енергоатома Петро Котін.

Також на українських АЕС працює аварійний захист енергоблоків: за шести балів блоки терміново зупиняються і переводяться в безпечний стан.

Кожні десять років проводять переоцінку безпеки всіх реакторів на сейсмічну стійкість і за необхідності вживають додаткових заходів для захисту енергоблоків, зазначають в Енергоатомі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button