Політика

Зараз нуль охочих стати керівником Державної митної служби, - Арахамія

Наразі немає охочих стати новим керівником Державної митної служби. Також у влади поки що немає кандидатів на цю посаду.

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповів голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія.

– Поки що немає ніяких (кандидатів). Ба більше, якщо зазвичай у нас багато охочих, то зараз таких кандидатів нуль, – сказав він.

За його словами, попереднього керівника митниці Демченка не звільнили раніше, тому що в нього був “базовий імунітет” після призначення.

– Це людина з чистою репутацією. Раніше він очолював прикордонну службу. У мене немає даних, що він брав участь у будь-яких схемах. Але для того щоб наводити лад на митниці, недостатньо бути просто чесною людиною, – вважає нардеп.

Він упевнений, що з керівництва митниці звільнили корупціонерів, проте основні корупційні можливості існують на низових рівнях. Арахамія вважає, що на митниці є кілька проекцій, які створюють умови для корупції.

– Основна – “договорняки” на місцях. Я розумію митницю в її нинішньому стані як повністю феодальну структуру. Тобто, коли навіть фігура начальника обласної митниці не грає такої ролі, як начальник зміни. Тому змінити ситуацію можна тільки інституційно, – каже Арахамія.

Нагадаємо, раніше Кабмін змінив керівництво Державної митної служби, посади втратили три топ-менеджери.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button