Політика

США цього тижня планують запровадити мито у 200% на алюміній із РФ, - Bloomberg

США готуються запровадити 200% мито на алюміній російського виробництва вже цього тижня, щоб чинити тиск на РФ через наближення річниці вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що цей крок розглядали кілька місяців. США також націлені на російський метал, тому що РФ демпінгує алюміній на американському ринку і завдає шкоди місцевим компаніям.

Bloomberg повідомляє, що такі великі тарифи фактично припинять імпорт металу з Росії в США.

РФ є другим за величиною виробником металу у світі, а алюміній, що поставляється з Росії, традиційно становить близько 10% від загального обсягу імпорту США.

РУСАЛ є єдиним великим виробником алюмінію в Росії.

Поставки алюмінію з РФ до США у вересні впали до мінімальних значень, але в листопаді зросли до 11,6 тис. тонн і 11 тис. тонн у грудні. Американський ринок становить 5-6% у продажах компанії і, ймовірно, що вона зможе переспрямувати експорт, що випадає, в інші країни.

Найважливішим ринком збуту для РУСАЛу є Європа. Вона займає у виручці частку в 40%.

За даними Eurostat, поставки алюмінію з Росії в ЄС зросли за підсумками дев’яти місяців 2022 р. на 49%, до €2,3 млрд. А російський експорт алюмінію до Китаю досяг рекордних значень. За десять місяців 2022 р. поставки в КНР становили €1 млрд,

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button