ЕкономікаПригоди

У порту Фірташа в Миколаєві заарештували 170 вагонів із російськими та білоруськими добривами

Вантаж належав компаніям "Уралкалій" і "Білоруськалій"

Цей материал також доступний

За матеріалами Служби безпеки та підрозділів Бюро економічної безпеки накладено арешт на оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництва, про що повідомляє прес-центр СБУ.

“Іноземну продукцію виявлено в 170 вагонах, які перебували в Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту, що входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Загальний обсяг вилученого майна становить 11,8 тисяч тонн майже на 100 мільйонів гривень. Встановлено, що залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення і перебували в режимі транзит. За оперативними даними, вантаж належав двом іноземним компаніям – “Уралкалій” і “Білоруськалій”. Надалі власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу та отримання мільйонних доходів, частина з яких у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України”, – ідеться в повідомленні.

У результаті слідчо-оперативних дій Служба безпеки ініціювала передачу вилученого майна в управління Національного агентства з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Наразі в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, у травні 2022 року ми писали:

У Корабельному заарештували білоруські вагони з добривами на $20 млн: митники готувалися відпустити товар

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button