Пригоди

НАТО бачить підготовку Росії до нового наступу, - Столтенберг

Вони мобілізують більше солдатів, понад 200 000 осіб, а може навіть більше, а також нарощують озброєння і боєприпаси

Цей материал також доступний

У НАТО не бачать жодних ознак того, що Володимир Путін змінив свої цілі у війні проти України, навпаки, спостерігається підготовка Росії до нового наступу. Про це повідомляє видання “РБК-Україна” з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга під час виступу в Інституті перспективних досліджень CHEY в Сеулі.

“Сьогодні ніхто не може сказати, коли закінчиться війна. Але що ми знаємо точно, то це те, що це агресивна війна, спровокована путіним. Він вирішив вторгнутися в іншу країну, суверенну демократичну державу в Європі і може покласти край війні вже сьогодні. Але проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що він і влада в Москві готуються до миру”, – заявив Столтенберг.

За його словами, зараз спостерігається абсолютно протилежна дія Росії.

“Ми бачимо, що вони готуються до нового наступу, що вони мобілізують більше солдатів, більше ніж 200 000 осіб, а можливо навіть більше. Що вони активно нарощують озброєння і боєприпаси”, – сказав Столтенберг.

Генсек також зазначив, що росія нарощує свій арсенал і завдяки підтримці інших авторитарних держав, таких як Іран і Північна Корея.

“І найголовніше, ми не бачимо жодних ознак того, що президент путін змінив свою загальну мету цього вторгнення, яка полягає в тому, щоб контролювати сусіда, контролювати Україну. Отже, поки це так, ми маємо бути готові до довгого шляху”, – наголосив. Столтенберг.

Своєю чергою він акцентував увагу на важливості не допустити того, щоб путін переміг у війні, оскільки це буде трагедія не тільки для українців, а й небезпечно для цивілізованого світу.

“Тому настільки важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Я вітаю підтримку з боку союзників НАТО, партнерів і Республіки Корея, і ми повинні бути готові”, – сказав Столтенберг.

У підсумку генсек НАТО припустив, що, найімовірніше, “ця війна на якомусь етапі закінчиться за столом переговорів”.

“Але що ми знаємо точно, так це те, що те, що відбувається за цим столом, нерозривно пов’язане і повністю залежить від ситуації на полі бою. Тому, якщо ми дійсно хочемо, щоб Україна перемогла як суверенна, незалежна держава в Європі, нам потрібно її підтримати. Поки путін вірить, що може перемогти на полі бою, він не сяде за стіл переговорів. Парадокс у тому, що насправді військова підтримка України – це найкращий спосіб домогтися мирного переговорного рішення у війні”, – додав Столтенберг.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button