Пригоди

"До останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель": як загинув льотчик Данило Мурашко

Він загинув 27 січня під Краматорськом

Цей материал також доступний

У 299-й бригаді тактичної авіації ім. А. А. Козлова. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова розповіли подробиці загибелі 24-річного майора Данила Мурашка, який виконував бойове завдання на Донбасі.

“Під час виконання бойового завдання у складі пари 27 січня 2023 року був підбитий ворожим винищувачем. Побачивши поблизу населений пункт Шабельківка, пілот, незважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель. У зв’язку з цим втратив висоту, не зміг безпечно катапультуватися і загинув смертю Героя. За виявлені у захисті державних інтересів особисту мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України майор Мурашко Данило Геннадійович командуванням військової частини представлений до присвоєння звання “Герой України” (посмертно)”, – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з 24 лютого 2022 року він здійснив 141 бойовий виліт, у складних умовах протидії протиповітряним засобам і винищувачам противника знищив приблизно 70 одиниць броньованої техніки, більше ніж 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн паливно-мастильних матеріалів, приблизно 600 осіб живої сили противника. Завдяки вмілим діям неодноразово здійснював виведення авіаційної техніки з-під авіаційних і ракетних ударів противника.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button