ПригодиСуспільство

"У себе вдома поки що жити не можемо", - сім'я "залізної леді" в Корабельному бореться з наслідками обстрілу

Директорка гімназії №29, чий дім зруйнували рашисти, безмежно вдячна всім, хто вже підтримав її з пораненим чоловіком у скрутну хвилину

Цей материал також доступний

“Не знаю, як би я витримала все це, якби залишилася одна наодинці з нашими бідами, якби не допомога стількох небайдужих людей!”, – розповіла для “Корабелов.Инфо” директор Миколаївської гімназії №29 Лариса Грицюк, чий затишний приватний будинок у Корабельному районі було значно пошкоджено внаслідок обстрілу ворожими російськими військами 31 грудня 2022 року, а чоловік Микола Грицюк отримав при цьому серйозні поранення і досі перебуває на лікуванні.

Ми дуже вдячні лікарям і всьому колективу хірургії лікарні в Дубках, де моєму коханому 31 грудня подарували другий День народження. Людяність, співчуття, взаємоповага, на вищому рівні обслуговування пацієнтів – я наче в європейській лікарні побувала… Так, поки я три години чекала закінчення операції, яку робили чоловікові, здавалося – втрачаю сенс життя… Але загальна підтримка медиків і тоді, і надалі вселяла впевненість, що все буде добре, дарувала надію і сили посміхатися. Потім навіть самі співробітники відділення говорили моєму Колі: “Ваша дружина – “залізна леді”: така молодець, усе переносить стійко, з посмішкою”.

Зараз чоловіка перевели на лікування в 4-ту міську лікарню, у відділення нейрохірургії (погано рухаються пальці після поранення). Сьогодні (27 січня) йому знімають гіпс. Тут лікар сказав, що треба буде розробляти пальці, а якщо не допоможе – доведеться робити повторну операцію на сухожиллі. Шрами після поранень, зокрема на обличчі, поки що дуже грубі (щільні) – Миколі призначили і розсмоктувальні препарати, – каже Лариса Грицюк.

Відчуття підтримки сотень людей дало мені можливість знову жити і рухатися далі. Адже в 62 роки дуже складно починати все спочатку, відбудовувати… 10 днів (з 31 грудня до 9 січня) я відчувала себе, немов на біговій доріжці, де не можна зупинитися ні на хвилину: ми з сином то бігли в лікарню до чоловіка, то потрібно було вдома розбирати завали, прибирати сміття…

І ось тут я знову і знову переконувалася в мудрості прислів’я “Не май 100 рублів, а май 100 друзів”, і разом з іншими миколаївцями відчула, як ця клята війна згуртувала нас усіх разом.

Допомагали всі: і знайомі, і незнайомі; і волонтери, і райадміністрація в особі Олександра Гвозденка (виділили шифер, яким ми зруйнований дах на літній кухні накрили), і “Червоний Хрест” (роздавали інструменти, продуктові пайки), і управління освіти (забезпечили ОСБ-літами), – Лариса Грицюк безмежно вдячна всім, хто не залишився осторонь.

Дуже багато людей пересилали нам гроші. Приходили і по 10, 45, 100 гривень (можливо, люди жертвували свої останні кошти – моє сідце переповнене вдячністю кожному!), і тисячами. І від миколаївців, і з-за кордону. Артем Ільюк перевів 5 тисяч, донори з Німеччини надіслали 8 тисяч. На мій заклик про допомогу відгукнулися й ті, з ким ми познайомилися 7 років тому, коли наша школа брала участь у міжнародному проєкті, присвяченому Голокосту…”, – розповідає Лариса Грицюк.

Головне – вважає Лариса Анатоліївна, підбадьорюючи свого чоловіка, який боїться після отриманих поранень залишитися інвалідом, – що вони живі, і разом зможуть подолати всі труднощі. Але ось у власному будинку вони поки що жити не можуть – там ще необхідно зробити дуже багато роботи. Там зараз майже всій вулиці відрізано систему газопостачання. А коли підключать, то невідомо, чи робочим виявиться газовий котел після потужного струсу під час вибуху…

На гроші, які небайдужі люди, бажаючи допомогти, переказували на картки сім’ї Грицюк, вони, зокрема, замовили вікна (їх днями привезуть) замість вибитих під час ворожої ракетної атаки; замовили двері, майже закінчили перекривати дах будинку. Але роботи попереду ще дуже багато.

Додатково допомогти родині, яка постраждала від російських окупантів, можна, перерахувавши кошти на одну з карток:

5168745019206751 (Грицюк Микола Петрович);
5168745610652007 (Грицюк Станіслав Миколайович)

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button