КультураСуспільство

Апеляційний суд підтвердив недійсність договору про оренду "Казки" в Миколаєві

Апеляційний суд визнав недійсним договір про передачу бізнесменові Олександру Скрипіну в оренду території дитячого містечка “Казка”.

Про це повідомили в прокуратурі Миколаївської області.

Зазначається, що Південно-західним апеляційним господарським судом підтверджено законність вимог прокурора та залишено чинним рішення господарського суду Миколаївської області про визнання недійсним договору про підприємницьку діяльність на території дитячого містечка “Казка” в Миколаєві.

Як установлено прокуратурою, розмір орендної плати було визначено без урахування вимог Закону України “Про оренду державного та комунального майна”. Як наслідок, місцевий бюджет щороку недоотримує від такого використання майна майже 3 мільйони гривень.

Крім того, укладення договору протягом тривалого часу унеможливлювало використання дитячого містечка за призначенням – для проведення дозвілля батьків із дітьми.

– З метою поновлення порушених інтересів територіальної громади, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсним рішення конкурсної комісії, обраної переможцем на зайняття підприємницькою діяльністю на території Дитячого містечка “Казка” та договору про право провадження підприємницької діяльності від 01.03.2021 Бюджетною установою Миколаївської міської ради “Культурно-ігровий комплекс “Дитяче містечко “Казка” та фізичною особою-підприємцем. Відтак, судом визнано недійсним зазначений вище договір, оскільки останній укладено з порушенням вимог чинного законодавства, що суперечить інтересам держави та територіальної громади, а крім того завдає шкоди територіальній громаді у вигляді недоотримання орендних платежів, – зазначили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов прокуратури про визнання недійсним договір між міськрадою та підприємцем Олександром Скрипіним щодо користування дитячим містечком “Казка”. Однак Олександр Скрипін досі є переможцем конкурсу.

Читайте новини першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button