Суспільство

"Відкриваємо паркову зону", - у Миколаєві запрацювало дитяче містечко "Казка"

Урочистого відкриття не робили через питання безпеки

Цей материал також доступний

У Миколаєві першого квітня вперше від початку повномасштабного вторгнення відкрили для відвідувачів дитяче містечко “Казка”. Урочистого відкриття не робили через питання безпеки.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

Дитяче містечко “Казка” зачинили з 24 лютого 2022 року.

“Ми відкриваємо двері в ту “Казку”, яка була зачинена у лютому 2022 року. Коли місто зупинилося у своєму житті й зараз ми поновлюємо життя. Тому ми відкриваємо паркову зону. Трохи складно, тому що зараз заблоковані деякі фінансові витрати. Ми не можемо щось ремонтувати, придбати й таке інше. Але двірники та працівники зеленого господарства “Казки”, вони привели до ладу містечко”, — розповів Юрій Любаров.

Деякі рослини в містечку загинули. За словами Юрія Любарова, полив був неможливий через солону воду в системі, їх відновлять, щойно буде така можливість.

Зі слів Любарова, суд визнав недійсним договір про передачу в користування приватному підприємцю території дитячого містечка “Казка”. У зв’язку з цим гроші на охорону, на обслуговування зелених насаджень тощо, виділяються з міського бюджету.

“Конкурс виграв підприємець, він розмістив тут купу нових атракціонів. Але правоохоронні органи чомусь подали в суд і судом було визнано цей договір недійсним. А згідно з тим договором підприємець, окрім того, що він платив “Казці”, брав на себе фінансові зобов’язання цілодобову охорону “Казки”, брав на себе обслуговування зелених насаджень, електроенергію та ще інші видатки. Але тепер в підприємця є тільки сервітути. Він може проводити підприємницьку діяльність на території “Казки”, а інших зобов’язань у нього немає”, — сказав Юрій Любаров.

 

Читайте новини першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button