ПригодиТема дня

російські окупанти готуються до нового масованого ракетного удару, - ОК "Південь"

Сили оборони готові до цього варіанта розвитку подій

Цей материал також доступний

російські окупанти можуть готувати нові удари по території України, про що в ефірі телемарафону повідомила керівниця прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк .

“Очевидно, що вони до чогось готуються. Але зараз вони маневрують, і зараз уже один із ракетоносіїв зайшов до пункту базування. Зараз у морі один надводний, два підводні ракетоносії, що загалом складає 16 ракет типу “Калібр” у готовності для використання.

Але пам’ятаємо про те, що повернути на бойове чергування той ракетоносій їм не складно, це кілька годин”, – сказала вона.

Гуменюк зазначила, що росіяни мають певне тяжіння до повторення більш-менш значущих для них операцій.

Вона нагадала, що 5 грудня 2022 року, коли росіяни готувалися до масованого ракетного удару, вони виводили в море ракетоносії, піднімали стратегічну та тактичну авіацію. Нині спостерігається схожа ситуація.

“Ми готові до цього. Ми усвідомлюємо те, що можливий такий удар. Але не слід очікувати тільки масованого удару. Пам’ятаємо про те, що вони здатні завдати і точкових ударів”, – додала Гуменюк.

До того ж вона зазначила, що росія справді вичерпує свої запаси, але не можна недооцінювати ворога. За її словами, окупанти намагаються поповнювати свої резерви, незважаючи на санкції та обмеження у своїх потужностях.

“Ми бачимо, що вони шукають можливість затримувати перебіг подій, взяти так звану оперативну паузу, щоб підтягнути резерви і продовжувати своє “переможне шоу”, як вони вважають. Але наша протидія адекватна, ми не дамо їм тієї паузи, бо усвідомлюємо – нам треба вибороти максимально швидко свою незалежність”, – сказала Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button