Політика

У США схвалили бюджет із майже $45 мільярдів для України та союзників

Законопроект про витрати на суму 1,7 трильйона доларів, який фінансує федеральні агенції до вересня і надає велику допомогу зруйнованій Україні, було затверджено Палатою представників у п’ятницю.

Про це повідомляє AP.

Законопроект був прийнятий 225 голосами “за” за 201 “проти”. Тепер його передадуть на підпис президенту Джо Байдену для набуття чинності.

Ухвалення законопроекту стало завершенням другого терміну перебування Ненсі Пелосі на посаді спікера Палати представників. Республіканці візьмуть контроль над Палатою представників наступного року.

Законодавці надали Україні та союзникам по НАТО близько 45 мільярдів доларів, що більше, ніж просив навіть Байден, визнавши, що майбутні раунди фінансування не гарантовані з новою Палатою представників, яку очолює Республіканська партія.

У драматичній промові на спільному засіданні Конгресу в середу ввечері президент України Володимир Зеленський сказав законодавцям, що ця допомога – не благодійність, а інвестиція у глобальну безпеку та демократію.

Хоча допомога Україні переважно має двопартійну підтримку, деякі республіканці в Палаті представників критично ставляться до цих зусиль, стверджуючи, що ці гроші краще витратити на пріоритетні цілі в США.

Як повідомлялося, цього тижня Конгрес планує затвердити бюджет США наступного року, який, серед іншого, містить “Акт про додаткові асигнування для України”, що передбачає майже $45 мільярдів видатків.

Ключові статті видатків передбачають до $14,5 мільярда на передачу Україні майна з військових запасів рішенням президента, $9 мільярдів на закупівлю військової допомоги для України та $13,37 мільярдів фінансової підтримки.

Ці кошти будуть виділені на додаток до рекордних $858 млрд. оборонних витрат на цей рік.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button