Пригоди

На Миколаївщині патрульний зламав ребро пасажирові авто: йому загрожує до 8 років в'язниці

На Миколаївщині поліцейський розпорошив газ в обличчя та побив пасажира авто, яке зупинив за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактом перевищення працівником управління патрульної поліції у Миколаївській області своїх службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), завершено.

За даними слідства, правоохоронець під час несення служби зупинив автомобіль, водій якого порушив Правила Дорожнього руху. Під час спілкування з пасажиром авто, який висловлював зауваження до роботи поліцейських, співробітник патрульної поліції втратив контроль над своєю поведінкою і, за відсутності передбачених Законом України «Про Національну поліцію» підстав, розпорошив в обличчя чоловіка сльозогінний газ, а також завдав йому ударів руками та ногами по грудній клітці, що спричинило перелом ребра.

Згідно з висновком судово-медичного експерта, отримане потерпілим тілесне ушкодження відноситься до категорії середнього ступеня тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ГБР у Миколаєві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button