Суспільство

Миколаїв презентував гугл карту зі звітом збитків внаслідок війни (відео)

У Києві 16 грудня відбулася презентація Незалежного звіту оцінки пошкоджень, збитків та потреб Миколаєва. Це перший проект такого плану в Україні, який реалізується за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС та уряду Данії.

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської міської ради.

Керівник Антикорупційної ініціативи ЄС Аллан Паг Крістенсен зазначив, що Миколаїв уже кілька місяців тісно співпрацює із провідною антикорупційною програмою підтримки в Україні.

«Ми працюємо з мером, щоб з’ясувати, як допомогти у процесі відновлення після війни, щоб усе було прозорим. Для цього презентуємо сьогодні один із інструментів – цифрову платформу, яка містить дані про пошкоджену інфраструктуру міста.

Це буде першим каменем, який забезпечить прозорість у відновленні Миколаєва. Крім того, дана платформа стане прикладом для інших міст України і зможе бути вбудована, зокрема, в національний інформаційний портал».

Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен нагадав, що Миколаїв та Данія підписали меморандум про співпрацю. В даний час Данія надає місту все, що потрібно для виживання взимку – матеріали для будівництва, ремонту мереж водопостачання та іншого.

Велика увага приділяється гуманітарній допомозі.

«Під час візиту до міста кілька тижнів тому я на власні очі побачив, наскільки масштабні там руйнування. В ході одного з обстрілів загинули 38 людей. Згадка про будівлю з величезною діркою назавжди залишиться у моїй пам’яті. Однак я запам’ятаю і стійкість та наполегливість мешканців, дух цього міста. цілеспрямованість та впевненість, що потрібно починати відновлення.

Ми зробимо все необхідне, щоб підтримати вас у цьому процесі. Учора у Данії прийшов до влади новий уряд після парламентських виборів. Я вже спілкувався з прем’єр-міністром та можу запевнити, що підтримка Миколаєва Данією буде постійно. Ваше місто обстрілювали майже 8 місяців і ви вистояли, це приклад справжньої мужності та стійкості. Миколаїв не лише місто кораблів, а й місто героїв. Данці пишаються партнерством із містом героїв. Бажаю всім плідної роботи!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button