Пригоди

На Миколаївщині росіянами пошкоджено понад 9000 житлових будинків, - голова ОВА

Певну частину з пошкоджених будинків вже відбудовано

Цей материал також доступний

На Миколаївщині від дій російської армії пошкоджено майже 14 тисяч об’єктів інфраструктури, у тому числі критичної, пошкоджено понад 9 тисяч житлових будинків.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім , передає проект Радіо Свобода “Новини Приазов’я”.

“Ті села, які були в окупації, але не були на лінії вогню, ми (ЗСУ) по них не стріляли, вони абсолютно цілі. Ті села, населені пункти, які розташовані по лінії фронту, зруйновані на 90% деякі. Але в селах , де немає великих руйнувань, там уже відновлено електропостачання, якийсь відсоток, критична інфраструктура зараз загоєна, поновлюється подача води. Тобто поступово життя там повертається”, – сказав він.

Певну частину з пошкоджених будинків уже відбудовано.

“Зараз є закон, який компенсуватиме ці руйнування населенню, але немає процедури. Наскільки я розумію, це має бути через рішення міжнародного суду про компенсацію, зокрема за кошти заарештованого російського майна та активів”, – сказав він.

За даними глави ОВА, тисячі квартир, будівель уже відновлено за допомогою центральної влади України, волонтерів, західних партнерів.

“Весь цей час, всі 9 місяців щодня бригади ремонтували, у тому числі добровольчі. Використовували матеріали, які нам поставляють на безоплатній основі або купуються”, – говорить Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button