ПолітикаТема дня

У Корабельному районі відкрилася ще одна зупинка-укриття, прикрашена краєвидами Миколаєва

У Корабельному районі м. Миколаєва 18 листопада відбулося відкриття чергової зупинки-укриття.

Про це повідомляє кореспондент svidok.info.

Зазначимо, що цю зупинку придбала компанія «Нова пошта» в рамках проекту SafePlace4UA на запит Миколаївської обласної військової адміністрації. Це друге укриття для нашого міста за підтримки SafePlace4UA. Перше було встановлено наприкінці вересня на одній із зупинок у Корабельному районі.

«Наш проект розпочався десь у липні, коли ми побачили страшні кадри із Вінниці та Кременчука – люди не могли знайти місце для укриття. Також ми бачили постійні новини з Харкова та Миколаєва, постійні обстріли. У підготовці до проекту ми почали вивчати досвід Ізраїлю із захисту життя та здоров’я людей», – сказав голова проекту SafePlace4UA Ілля Блохін.

Після встановлення укриття його стіни почали прикрашати тематичними краєвидами із відомими візитівками Миколаєва. До роботи розпочали миколаївські художники Дмитро Слєпуха та Олена Мартинова. Зокрема, на муралі легко впізнати католицький костел, водонапірну вежу, будівлю міськради, телевежу, шаховий клуб та інші локації міста.

« Ідея створити таку зупинку з’явилася у компанії «Нова пошта». Вони запропонували створити сюжет міста, не пов’язаний із війною, щоб люди бачили на муралі життя мирного міста. Ми разом із Оленою взялися до роботи, адже з самого літа ми почали малювати різні надихаючі роботи на вулицях Миколаєва», – розповів Дмитро Сліпуха.

Усередині зупинки є світло, лавки та розетки для підзарядки смартфонів та гаджетів. Укриття буде відкрито цілодобово. Реалізація проекту не зупиняється – невдовзі у Миколаєві з’являться ще дві додаткові зупинки-укриття.

Нагадаємо, ми писали

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button