Пригоди

Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 1 авіаудар, 30 обстрілів з РСЗВ

Про це повідомляється у вечірньому звіті Генштабу ЗСУ

Цей материал також доступний

За добу противник завдав 3 ракетних та 1 авіаудар, здійснив понад 30 ударів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляється у вечірньому звіті Генштабу Збройних сил України.

Ворожі атаки отримали райони понад 15 населених пунктів. Серед них Куп’янськ Харківської області, Березнегове та Очаків Миколаївської області.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєво не змінилася. Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України. Російська Федерація продовжує перекидати окремі підрозділи на територію Республіки Білорусь. Загроза ракетних ударів і застосування ударних БПЛА з території і повітряного простору цієї країни зберігається.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ветеринарна, Дводесятня, Стариця, Стрілка та Чугунівка Харківської області;
  • на Куп’янському і Лиманському напрямках – в районах артилерії різних типів, в районах населених пунктів Кисловка і Ольга Харківської області, Греківка і Невське Луганської області і Зарічне в Донецькій області;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Майорськ, Невське, Пильне, Сіверськ та Соледар Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Олександрополь Донецької області;
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог завдав вогненної поразки в районах населених пунктів Богоявленка, Времівка, Вугледар, Новопіль і Пречистівка Донецької області та Залізничне, Малинівка, Новоданилівка, Ольговське, Волсекове і Червоне Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку вогневим вогню зазнали райони близько 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Окупаційна влада тимчасово окупованої території Херсонської області намагається створити на підконтрольній території умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення. Так, у Новій Каховці з 29 жовтня поточного року відключено доступ до інтернету та через гучномовці поширюється інформація про необхідність покинути регіон протягом 48 годин нібито через загрозу ракетних ударів з боку Збройних Сил України. Пріоритетною так званою евакуацією є медичний персонал місцевих лікарень та оперативні служби міста. Крім того, окупаційна влада видала постанову, яка зобов’язує підприємців продавати всі продукти харчування та закривати магазини та ринки з 1 листопада 2022 року.

За наявною інформацією, противник проводить підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області, з подальшим їх можливим перекиданням на інші напрямки.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 5 ударів по противнику: 1 – по району зосередження озброєння і військової техніки, 2 – по опорних пунктах взводу, а також 2 – по позиціях систем ППО противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу влучили в один пункт управління російських окупантів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button