ПолітикаСуспільствоТема дня

"Не привід": мерія Миколаєва давно знає про проросійські погляди чиновника, але не звільнила його

Про це повідомив перший заступник міського голови Сенкевич Луков. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Перший заступник мера Миколаєва Віталій Луков в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ» розповів, що Олександр Сенкевич в кінці травня – початку червня заборонив директору комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба» Олександру Сагайдаку, підозрюваному в шпигунстві на користь Росії, відвідувати збори персоналу.

Як відомо, СБУ затримала Сагайдака 21 жовтня 2022 року за підозрою у державній зраді. Зараз Віталій Луков стверджує, що затримання чиновника не було для нього особливо дивним, адже багато співробітників мерії Сагайдака раніше викликали підозри його ставленням до повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

“Це не було особливо великою несподіванкою. Тому що з червня Олександр Федорович (Сенькевич, – прим.) заборонив цій людині відвідувати збори персоналу, адже в березні – квітні під час спілкування з ним більшість співробітників побачили оцінку ситуації з його боку. Ну, ми до, можливо, якоїсь недосвідченості, відсутності якоїсь інформації чи навіть розвідки, вибачте. Але це не привід для звільнення“, – сказав Луков про Сагайдака.

“Ми ще не знаємо, хто передав інформацію службам і скільки часу знадобилося на збір всіх доказів. Я офіційно заявляю, і Олександр Федорович сказав так, що з кінця травня або початку червня цю людину зняли з нарад штабу, де ми обговорювали конкретні моменти життя і оборони міста. Він їх не відвідував. Він був у нашій Рації, це необхідно для його служби. Але те, що ми обговорюємо в ефірі, не є секретною інформацією. Миколаївці всі чують, куди і коли він приїжджає. Він нам потрібен був як керівник організації, щоб виконувати свою роботу. Нам не потрібно бути байдужими до близьких нам людей, до інформації, якою ми володіємо. Правоохоронна система виконує свою роботу, якщо про неї своєчасно інформують”, – сказав Луков.

Нагадаємо, ми писали:

  1. “Істота”, – заступник міського голови Луков про незадоволеного миколаївця: черговий скандал з роздачею “президентських” пайків
  2. “Все є в магазинах”, – сказав перший заступник мера Сенкевича про те, що миколаївцям не потрібні “президентські” пайки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button