ПригодиТема дня

На зустрічі зі Сенкевичем СБУ затримала директора ритуальної служби Миколаєва Сагайдака за співпрацю з окупантами

Одним з його завдань була організація потужної розвідувальної групи російських спецслужб.

Цей материал також доступний

У Миколаєві контррозвідка СБУ знешкодила російського агента, одним із завдань якого була організація потужного агентурного угруповання російських спецслужб. Як повідомляє прес-центр СБУ, ним виявився керівник комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба” Олександр Сагайдак. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді.

Встановлено, що зловмисник передав противнику персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, працівників Нацполіції та обласної прокуратури. Також він передав рашистам списки загиблих захисників. Крім того, зрадник збирав розвіддані про дислокацію та маршрути пересування підрозділів Збройних Сил України в регіоні. Іншим його завданням було «інформування» агресора про роботу об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювалися під час засідань у міській раді.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

Чиновник намагався залучити двох своїх підлеглих і ще двох жителів міста, в тому числі старшого оперативника районного відділу поліції, до розвідувально-підривної діяльності.

Задокументовано, що вони мають прокремлівські погляди і неодноразово підтверджували це в приватних розмовах і «повідомленнях» у соцмережах.

Служба безпеки встановила особу представника спецслужб РФ, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсона.

Саме за його вказівкою зловмисники збирали розвіддані і передавали їх через анонімні акаунти в телеграми.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема, конспіративне листування між керівником ворожої агентури та його «куратором».

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч.2 ст. Стаття 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України вирішує, чи повідомляти затриманому про підозру та обирати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування з метою притягнення до відповідальності інших членів агентурної групи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button