Пригоди

Для миколаївців, які взимку можуть залишитися без тепла, місто готове надати укриття

У місті окупанти пошкодили близько 750 багатоквартирних будинків, що становить майже 3 500 квартир житлового фонду.

Цей материал також доступний

Жителям Миколаєва, які можуть залишитися без тепла в опалювальний сезон, місто готове надати укриття. Станом на сьогодні в закладах з автономним опаленням налічується приблизно 1 000 місць, про що розповів кореспондентам «Громадськості» перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков.

За його словами, станом на 12 жовтня чотири багатоквартирні будинки в Миколаєві не зможуть отримувати тепло. Це ті будинки, які були безпосередньо вражені ракетами. Люди залишилися без опалення в результаті обстрілів, місто готове надати укриття.

«Нам вдалося залучити близько півтора мільйона гривень, з наповненням, озелененням. У нас в закладах близько тисячі місць, які мають автономне опалення. Там, де є, в першу чергу, нова постільна білизна, відповідні ліжка, частково є посуд », – розповів Віталій. Луки.

Не забули і людей з інвалідністю.

«Для людини з інвалідністю буде окреме приміщення з усіма відповідними вимогами. Це і кухні, і кухонне обладнання, і побутові приміщення, і пральні машини, все абсолютно нове », – зазначив Віталій Луков.

Для фахівців критичної інфраструктури, які залишаться без тепла, повідомив Луков, місто підготує 40 місць з поліпшеними умовами.

Будинок Олександра Ніколаєва – один з тих чотирьох будівель, куди не можна подавати тепло.

«Звичайно, опалення тут не буде до перемоги, поки будівля не буде відновлена. Ні води, ні газу. У нас десь будуть родичі”, – сказав Олександр.

У двоповерховому будинку, який потрапив під обстріл 17 червня, пошкоджено дах, двері та вікна. Через п’ять місяців майже весь дах був покритий шифером, віконні та дверні прорізи були змінені або закриті. Внутрішньобудинкова система опалення почала заповнюватися водою.

«Всі вікна забиті OSB плитами. Але своїми силами ставимо вхідні двері в під’їзд. У першому і другому під’їзді. Нам від Червоного Хреста обіцяли віддати нам утеплені матраци або матеріали”, – розповіла мешканка будинку Світлана.

Ще один мешканець будинку Віталій каже, що сподівається, що проблем з опаленням не буде, але обігрівач його підготував.

“Я збираюся використовувати звичайний глянсовий старий радянський глоссер. Він хоч і малопотужний, але я думаю, що якось прогріється”, – сказав Віталій.

Віталій Луков каже, що миколаївцям варто подумати про власні резервні варіанти розміщення на майбутнє, адже війна триває.

За словами заступника мера, російські війська пошкодили в місті близько 750 багатоквартирних будинків, що становить майже 3 500 квартир житлового фонду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button