ПригодиСтатті

Близько тисячі заяв щомісяця приймає цього року поліція Корабельного району

У Корабельному районі - найвищий містом відсоток розкритих злочинів із числа зареєстрованих. Тільки ось реєструють далеко не всі...

Цей материал також доступний

У першому півріччі 2022 року в Корабельному районі міста Миколаєва поліцейськими зареєстровано 6063 заяв та повідомлень про події від місцевих мешканців (6160 заяв та повідомлень – за аналогічний період 2021 року), з них 850 – з ознаками кримінальних правопорушень.

Але тільки 210 з них (334 – за аналогічний період 2021 року) були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЕРДР), з яких потім ще частину було закрито (наприклад, через те, що слідчі в частині справ не виявили складу злочину) . У результаті зареєстрованими в ЄРДР за січень – червень поточного року залишилися 162 кримінальні правопорушення.

Про це йдеться в офіційній відповіді начальника управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції у Миколаївській області на інформаційний запит редакції “Корабелів.Інфо” .

На перший погляд, можна було б говорити про деяке зниження злочинності в районі , судячи зі зменшення кількості зареєстрованих заяв та повідомлень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Проте слід враховувати, що, по-перше , частина (хоч і мала) правопорушень – скоєних людьми у військовій формі (наприклад, був випадок, коли мешканця гуртожитку на пр. Богоявленському побив тероборонівець) – розглядається не поліцією, а військовою службою правопорядку. По-друге , до нашої редакції не перестають надходити скарги про низку випадків, коли поліцейські Корабельного райвідділу просто не приймали заяв місцевих мешканців, “настійно рекомендуючи людям не писати їх, а йти додому”. Так, наприклад, було у разі побиття пенсіонерів нетверезим мешканцем будинку по вул. Океанівській… По-третє , варто також враховувати, що чисельність населення в Корабельному районі під час повномасштабної війни значно порідшала – через постійні обстріли рашистами – більша, ніж в інших районах міста. Отже, менше людей – менше і подій.

За 82-ма кримінальними правопорушеннями зі 162, які розслідували поліцейські Корабельного райвідділу (ОП №3 Миколаївського РУП) у першому півріччі 2022 року, шістдесяти особам було оголошено про підозру .

поліція Корабельного району 1 півріччя 2022 року

Щодо роботи слідчих, то в Корабельному районі – найвищий по місту відсоток розкритих злочинів із числа зареєстрованих (питома вага розкриття – 50,6%).

розкриття злочинів - 1 півріччя 2022 - Миколаївська поліція

Нагадаємо, ми писали раніше:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button