Общество

"Ми і сьогодні не бачимо в ньому перспективу", - Сенкевич о восстановлении Октябрьского водохранилища

"Якби воно функціонувало, якби воно було наповненим", - активісти

Цей материал також доступний

Николаев — уже 5 дней без воды, и в ближайшее время починить взорванную в районе боевых действий трубу нет возможности…

Многие активисты и политики начали упрекать николаевскую власть, и в частности, мэра Сенкевича в недальновидности и беспечности в вопросе водоснабжения города, в нежелании восстановления Октябрьского водохранилища (этот вопрос еще поднимался еще за долго до войны). Вот отрывок одного из сегодняшних постов в соцсетях:

«Зараз не той час, щоби роздмухувати все це, але я все ж нагадаю, що в Миколаєві існує вже пересохле Вітовське водосховище, його максимальна глибина 20 метрів, довжина понад 4 км, корисний об’єм 29,9 млн метрів кубічних. І якби воно функціонувало, якби воно було наповненим, такої ситуації, коли в місті відчувається гостра нестача води, вочевидьки не виникло би. Водосховище було резервним і певний час могло би безперебійно забезпечувати містян водою. Але все не так, зараз міська влада в гарячці намагається щось зробити, перекинути воду з Бугу чи ше шось, інших варіантів у них немає. Словом, як завше ми відкладали його реконструкцію, бо не на часі, а тепер час настав. І ми не готові».

Сенкевич прокомментировал данный пост и высказал негативное высказывание по этому вопросу:

«Ми і сьогодні не бачимо в ньому перспективу. Вода дренажує дуже швидко. Підвали в Кульбакино, ШБ та п. Горького в воді. Вода з Інгулецького каналу після ГОКів перевищує всі норми по важким металам. І головне! Вартість електроенергії на підкачку в радянські часи була дорога, а сьогодні — неймовірна. Але як ідея — дуже красива!»

Напомним, город Николаев — уже пятый день без воды. Централизованное водоснабжение отсутствует из-за повреждения трубы в месте, где на данный момент проходят боевые действия (на Херсонщине).

Ранее мы писали:

Справка: Водохранилище заполнялось ежегодно, в осенне-зимний период (160 дней), днепровской и ингулецкой водой. Его объем на момент начала эксплуатации составлял 15 млн.куб.м, а позже вырос и до 32 млн.куб. м воды (при максимальном заполнении), а глубина в отдельных местах была до 28 метров! Тогда уже в народе водохранилище стали называть Октябрьским морем.

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Сенкевич скотиняка створив гуманітарну катастрофу і розуміє що його за це можуть судити і тому придумує такі відмазки що мабуть і тупа людина повинна розуміти що він намагається приховати те що він накоїв!
    1. Грунтові води не можуть впливати на Кульбакіне тому що воно вище водосховища на дуже багато метрів як п. Горького (дивись карту перепаду висот) Широка балка знаходяться взагалі в іншому руслі і дуже далеко і там рівень грунтових вод великий був і буде завжди.
    2. По важким металам! Так іноді, підкреслюю іноді буває перевищення це завжди моніториться. Тобто воду не можна набирати а зрошувати поля і на цій воді вирощувати овочі можна??? 3.14дун ви пан Сенкевич
    3. Дорога єлектроєнергія?? А вода по 5грн. Літр з річки це зараз дешево? [censored]

  2. «Ми і сьогодні не бачимо в ньому перспективу. Вода дренажує дуже швидко. Підвали в Кульбакино, ШБ та п. Горького в воді Але як ідея — дуже красива!»
    А идея держать весь город вообще без воды - вообще прекрасная идея.( И найти причину чтобы ничего не делать. Вместо того чтобы найти возможность решить проблему. Если не нравятся идеи с водохранилищем, то давно уже можно было пробурить по несколько скважин в микрорайонах и решить проблему. По крайней мере вода для технических нужд у людей была бы. А ее необходимо значительно больше, чем питьевой. Или это просто кому-то было и есть не выгодно?

  3. Развоз воды по городу в цистернах - это правильно. Но пару ведер воды в день не решает проблему семьи. Да еще и люди вынуждены стоять в очередях за водой под обстрелами, которые могут произойти в любой момент. А сами призываете чтобы люди не собирались толпами и т.п. Где логика?

  4. Яке воно недолуге наш мер, просто сил немає, нічого не зробив, окрім голослівних заяв і продовжує, півтора місяці йдуть воєнні дії на території [censored] звідки нам воду постачають, і він досі нічого не придумав. У сенкевича завжди все не можна і завжди великі витрати. Він тільки може людей з міста виганяти і анонсувати зменшення зарплат.Якби не ЗСУ і Кім, то невідомо, щоб з нами було. Цей нічого не робить і не збирається. Все вибачте [censored] і продовжує випендрюватись. а ми без води, нічого хіба він якусь проблему вирішив, а про Корабельний я взагалі мовчу, завжди нас ігнорує. Не орден йому треба, а......

  5. Якби мер зі своїми депутатами менше крали з бюджету, мали б мізки і турбувалися про благо міста та його мешканців, то у нас були б квітучі-чисті вулиці та резервні запаси не лише води, а й продукти харчування!!!
    Сенкевич зі своїми дебілами-депутатами не стоїть у черзі за хлібом та водою, їм все це привезуть додому і за державний рахунок!
    Сенкевич та його депутатський корпус вороги та зрадники нації - Слава Україні, Слава Нації та смерть ворогам!

  6. о, боты активировались, стали уже на украинском писать...а ничего, что пока нас ваши заказчики с раши не начали освобождать нас от нацизма , проблем с водой никогда не было? Я не люблю Сенкевича, но это не он начал войну и не он разбомбил трубопровод....а то же водохранилище могли бы диверсанты химией загрязнить, пестицидами итд, тогда б все писали-Сенкевич виноват, почему трубопровод не построил......

    1. Ухахахаха, россійськи боти прийшли на сайт одного з районів міста, що би мочити Сінкувіча. Розбомбити трубу і забруднити водосховище значно складніше, чим разбомбити одну трубу. Сінкувіч кілька років пьїздів про війну та агрессію, а як вона прийшла виявилось що це для міста стало сюрпризом.

      1. Хоча у чомусь можу погодитися, бо с тим відношенням Сінкувіча до комунальної власності, яка трощилась день у день по всьому місту у мирний час і владні органи міста тільки що і робили - відмивали гроши на відновленні ціх об'єктів, пальця о палець не вдарив для того, що би посилити нагляд за ними. Так навіть с видосховищем Сінкувіч би обіSsрався. Беспорадна, безтолкова істота.

  7. Потому что деньги крали до войны . Нифига не делали. А сейчас все крадуны за границей и денег в бюджете нет. Октябырьское с 80х готов почти не изменилось , только добавились торговые центры и тому подобное которое строили бизнесмены

  8. Водяники [censored] говорят что простой порыв...Как окупанты только не выключили насосы в Никольском....

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button