Общество

"Магазини наші повні. Скрутне становище зараз на дачах", - староста сіл Лимани та Лупареве

"Кожен другий будинок зруйнований, люди сидять у підвалах", - розповідає волонтер

Цей материал також доступний

У селі Лимани, що на Миколаївщині, ракети і снаряди з боку військ росії прилітають щоночі та щодня. У населеному пункті залишились переважно літні люди. Працює магазин, волонтери привозять продукти. Про це кореспондентам Суспільного розповіла староста сіл Лимани та Лупареве Наталія Панаший.

У Лиманах створили імпровізований склад для гуманітарної допомоги місцевим. Вперше із допомогою приїхали в село волонтери благодійного фонду «4UA» — поспілкувались із селянами, тому знатимуть, що привезти наступного разу.

«Привезли продукти першої необхідності: рис, макарони, цукор тощо. Після побаченого і почутого будемо намагатись максимально допомогти людям. Я був тут декілька тижнів тому, і тут ще було більш-менш мирне життя, якщо так можна сказати. Зараз кожен другий будинок зруйнований, люди сидять у підвалах. Особливо шкода дітей. Щойно дізнався, що нещодавно жінка тут народила та живе з дитиною під артобстрілами», — розповів волонтер Георгій.

Гуманітарної катастрофи у селі Лимани немає: магазин працює, на відміну від сусіднього Лупаревого. Гуманітарку їм відвозитиме староста.

«Магазини наші повні. Скрутне становище зараз на дачах… тому ця волонтерська допомога поїде зі мною на дачі і в село Лупареве, бо там закриті два магазини, там складніше», — розповідає староста села Наталя Панаший.

Нагадуємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button