Общество

72% украинцев считают Россию враждебной страной

72% украинцев считают Россию враждебной страной, при этом 53% опрошенных назвали страну-агрессора однозначно враждебной. Только 12% респондентов находят РФ союзным государством. Об этом сообщает социологическая группа «Рейтинг».

Так, к России очень хорошо относятся только 6% жителей Украины, которые сказали, что РФ — это однозначно союзная страна. Еще 6% видят северного соседа скорее союзным, другие 6% не смогли ответить на вопрос.

Отметим, что кроме Российской Федерации украинцы также считают враждебной Беларусь, причем это произошло за последние год в связи с репрессиями режима самопровозглашенного президента Александра Лукашенко против протестующих и независимых СМИ.

Если в 2020 году негативно настроены по отношению к РБ было 22% украинцев, то в этом году их число достигло 48%.

Теперь лишь 23% жителей Украины думают, что Беларусь — это союзное государство. Полностью согласны с этим утверждением — 8%.

Аудитория, охваченная соцопросом: население Украины старше 18 лет и старше во всех областях, кроме временно оккупированных территорий Крыма и Донбасса. Выборка репрезентативна по возрасту, полу и типу поселения. Метод опроса: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонные интервью с использованием компьютера). На основе случайной подборки мобильных телефонных номеров. Выборочная совокупность: 2500 респондентов.

Ошибка репрезентативности исследования с доверительной вероятностью 0,95: не более 2,0. Сроки проведения: 6-8 декабря 2021 года

Читайте новини першими

Связанные статьи

12 комментариев

  1. Усі давно у Європу їздять. А далі і росіяни поїдуть в Україну як зараз наші їдуть до Польщі. Під санкціями країни довго не живуть. Років з десять зазвичай вистачає, а далі мирні угоди. Скоро там Аляску повернуть до Росії? Одразу після Криму обіцяли взятись. Сльози радості витирали від "повернення" Криму. Буде ще Крим повертатися, як в казино рулетка. Ті хто вийшов з Криму на материкову частину служити у 2014 ще не раз подякують Богу за правильне рішення.

    1. Згоден що до поїздок до Європи.
      А решта - маячня. Росіяни поїдуть в Україну, як наші їдуть до Польщі тоді, коли кримський міст рухне. Їньшою мовою - не буде цього ніколи.

      1. Постоїть? Хіба він не мав у першому ж році під тиском крижаним на дні моря опиниться? Чи не так казали патріоти кілька років поспіль? Ну, як постоїть міст, так постоїть і РФ. Мені байдуже доля РФ, але це та країна яка межує з моєю і всі ці балачки лише вводять в оману громадян моєї країни, на користь внутрішнім баригам які оббирають вже кілька років населення податками кажучі що все це недарма і всьо в РФ невдовзі розвалиться. Невалиться нічого і не розвалиться. З цим треба жити і від цього відштовхуватися.

      2. Про бариг у владі треба докладніше тому хто ними займається. А Росія якщо б не постачала зброю усіляким "шахтарям" то й не була б поганою. США займаються тим самим, займались раніше частенько. Але напряму з Росією ніколи не воювала. І зараз завданням для США було створити із Росії агрессора і почати діяти проти неї відкрито за допомогою всії партнерів. Росія на це не може ніяк відповісти. І зараз можна сказати що світ почав відвертатись від росіян. Це сильно вдарить по іміджу країни. Це вже незворотні процеси. Єдиний шлях вижити для РФ тепер - це відновити суверенну територію України.

      3. Та їм не треба нічим відповідати вони будуть качати вуглеводороди до восточної та західної Європи та й все. Це все що треба для продовження існування цієї держави. Енергоносії користувались попитом і будуть користуватись. Більше ніхто не буде підставляти свою економіку заради нашого суверенітету. Хєппі енд.

      4. Під санкціями це все буде проїдатись. А кожен рік європа активно пересаджується на електрокари та гібриди попит на пальне буде зменшуватись. Газпром не врятує всі 140 мільйонів від голоду. Окрім того Турція також протягнула газопровід до Європи і США доставляють скраплений газ. Активно нарощується альтернативна енергетика. Росію витісняють з космосу. Ще додасться активна воєнізація Європи і РФ повинне буде теж витрачати значно більше коштів на озброєння і економіка весь цей час буде страждати. Хеппі енду точно не буде.

      5. Аргумент єлектрокарів взагалі не витримує ніякої критики. Єлектрокар сам себе не зробити не зможе. Його треба виготовити з допомогою традиційних єнергоносіїв. І вся решта так званної "зеленої" єнергії потребує витрат єнергії звичайної. Так що попит нікуди не зникне.
        Якщо б зі скрапленим газом з США було би все добре то ніхто не будував би цю безліч потоків. Весь цей пост це те, чим годуватли нас десяток років і що .на перевірку виявилось звичайною маніпуляцією.

  2. Россия, наконец, перекрестилась. Зачем ей друг, который падок на халяву? Пусть теперь Запад наслаждается дружбой с Украиной. Боюсь, правда, после дружбы с Западом Украина останется и вовсе без штанов...

  3. В заголовке ошибка, 100% украинцев считают Россию врагом. Больше просто нельзя написать, а бабло уплачено. Кризис Украинской государственности.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button