ОбществоТема дня

"Страшно, але ми захищені": як працюють виїзні бригади по тестуванню на COVID у Корабельному районі (Відео)

Близько 2,5 млн грн отримує щомісяця на свою діяльність ЦПМСП №7

Цей материал також доступний

Національна служба здоров’я України оновила Програму медичних гарантій, згідно якої у першому кварталі 2021 року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал у пацієнтів з підозрою на COVID-19 за місцем проживання. Проте медичні заклади Миколаєва знайшли вихід та створили виїзні бригади.

Нагадаємо, ми писали:
Мобильные бригады для ПЦР-тестирования ликвидированы, но в Корабельном нашли выход из ситуации

У центрі первинної медико-санітарної допомоги №7 з 1 січня сформували дві виїзні бригади, які за минулий тиждень зробили 104 аналізи на COVID-19, з них 35 — саме виїзними бригадами. Про це йдеться у відео-сюжеті «Суспільне Миколаїв».

«Коли хворий в тяжкому стані, коли він не може дістатись до лікарні, щоб зробити ЦПР-тести. Коли він може дістатись, але погано дуже себе почуває», — пояснює, у яких випадках виїжджає бригада до хворих, медична сестра виїзної бригади ЦПМСД №7 Дар’я Лебедич.

Виїзні бригади мають сумку-холодильник з пробірками та необхідні речі для свого захисту: спецкостюм, маски, рукавички.

Для себе — страшно. Але ми захищені, працюємо в захисті, і це заспокоює так звану душу, — каже медсестра виїзної бригади.

ЦПМСД №7 охоплює увесь Корабельний район (окрім жителів мікрорайонів Кульбакіне та Широка Балка) — усього 62 тисячі людей. Від початку пандемії зафіксували всього 2 870 хворих, 80% з них вже одужали. Роботу виїзних бригад заклад фінансуватиме за власні гроші:

«Ми отримуємо достатнє фінансування, десь близько 2,5 мільйони гривень на місяць. Тому ми можемо заплатити нашим медичним сестрам, які зараз працюють в кабінеті інфекційного контролю та виїзних бригадах, доплату за складність і напруженість в роботі. Нам давала Національна служба здоров’я України для роботи однієї бригади близько 51 тисячі гривень. Я думаю, десь так і буде», — розповіла директорка центру Олена Власова.

Бригади виїжджають двома автомобілями. Всередині авто є перегородка, яка розділяє медичних сестер та водія. Після кожного виїзду автомобіль обробляють дезинфікуючими засобами.

 

За 2020 рік мобільні бригади центру зробили 5 680 ПЛР-досліджень.

Крім того, з січня 2021 року в ЦПМСД №7 почали використовувати тести на антиген коронавірусу. За словами Олени Власової, такі тести пришвидшують отримання результату, а в точності не поступаються ПЛР-дослідженню.

Нагадаємо, ми писали:
COVID в Корабельном: 3 смерти за неделю и 120 новых больных;

Куда звонить в Николаеве, если появились симптомы Covid-19: список номеров

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button