Тема дняЭкономика

"І далі перекривають кисень": суд залишив завод "Океан" під арештом

23 червня Печерський суд міста Києва розглянув апеляцію власника славнозвісного Миколаївського заводу «Океан» Василя Капацини про зняття арешту з підприємства, накладеного за клопотанням Генеральної Прокуратури України 13 січня 2020 р. Суддя Сергій Вовк, який розглядав справу, в знятті арешту відмовив.

Як зазначають на сторінці Суднобудівного заводу «Океан» у соціальній мережі «Фейсбук», незаконний арешт завдав збитків державі, самому підприємству і його працівникам на суму понад 65 мільйонів гривень. Крім цього, держава вже втратила понад 200 мільйонів грн іноземних інвестицій, і це тільки по 2 з 5 зірваних контрактах.

«Дії прокурорів, які в змові з рейдерами арештували наш завод, розслідуються в окремій кримінальній справі. Та незважаючи на все це, нам і далі перекривають кисень. Адже доки існує арешт — Суднобудівний завод «Океан» не може залучати міжнародні замовлення на суднобудування», — зазначено в повідомленні.

Судовий арешт на суднобудівний завод «Океан» було накладено «з метою зберегти стратегічний об’єкт для держави» – так ГПУ пояснила своїх дії в клопотанні. Правда, держава не має частки у власності підприємства вже 20 років – із дня приватизації: у 2000-му році Фонд держмайна продав акції «Океану» нідерландській Damen Shipyards Group. А вже після цього підприємство було не раз перепродано, а також змінювалася його структура, — нагадує obozrevatel.

Читайте також:
«Мы еще даже плечи не расправили»… Участники «Морского Кластера Украины»
требуют прекратить давление на завод «Океан» (ВИДЕО)

Юристка Ірина Сербін, яка в 2018 році була ліквідатором доведеного до банкрутства «Океану», на своїй сторінці в Фейсбук зараз так коментує ситуацію з арештом заводу:

«Як тільки з’явився новий власник, здатний підняти «Океан», знайти замовників і повернути на роботу з кваліфікованих корабелів, як раптом з’явилися бажаючі заарештувати, зупинити і повернути «народне добро». І це все та ж «Зонел оперейшінз лімітед», вчергове видаючи себе за «власника майна» ПАТ «МСЗ «Океан» стверджує, що нібито «незаконно заволоділа його майном…

Сподіваюсь, що Офіс Президента, України Офіс Генерального прокурора зрозуміють, що, беручи в цьому участь, вони не тільки «ставлять хрест» на інвестиціях в українське суднобудування, а й вбивають стратегічно важливу галузь».

Як повідомлялось раніше, 19 червня 2020 року Василя Капацина зустрічався з колективом заводу, щоб роз’яснити обставини арешту і хід справи в суді. Він повідомив, що за наявною у нього інформацією, ГПУ має намір передати майно заводу Нацагентству з пошуку й управління активами (АРМА).

Читайте також: Возрождение кораблестроения в Николаеве: ситуация с арестом «Океана» поставила завод под смертельный удар (Видео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. этот завод может только на публику играть и людям деньги не платить.
    Я надеюсь что их 45 директоров читаю это и наконец то заплатят людям деньги.
    Или семьи тоже могут позвать журналистов и показать то что они скрывают.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button