Экономика

Найбільше травм у першому півріччі 2019-го сталося на МГЗ. Небезпечно працювати й на "Ніка-Тері", де знов приховують нещасні випадки на виробництві

Протягом І півріччя 2019 року на підриємствах, організаціях та установах Корабельного району м. Миколаєва та Вітовського, Снігурівського районів області сталося 10 нещасних випадків, що пов’язані з виробництвом, в результаті яких 14 працівників отримали травми.

За аналогічний період 2018 року сталося 7 нещасних випадків, в результаті яких постраждало 7 працівників.

У 2018 році найбільш травмонебезпечним став МГЗ»:
там сталося 5 нещасних випадків на виробництві

Нещасні випадки в 2019 році сталися на 8 підприємствах, серед яких найбільш травмонебезпечнм є підприємство ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», де в поточному році сталося 3 нещасні випадки.

Про це повідомили у Вітовському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області, зазначаючи, що в Корабельному районі нещасні випадки сталися на підприємствах: ТОВ «Вік Технології», ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», ТОВ МСП «Ніка- Тера».

Однак проста арифметика (якщо на МГЗ задокументовано 3 нещасних випадки, то на інші 7 підприємств, що попали в цю сумну статистику, припадає сім нещасних випадків — тобто по одному на кожне з них) демонструє той безсумнівний факт, що на «Ніка-Тері» знов приховують нещасні випадки на виробництві, просячи (змушуючи?) своїх працівників реєструвати отримані на підприємстві травми як побутові.

Нагадаємо, ми писали:
Несчастные случаи на производстве в 2019 году: в порту «Ника-Тера»
у одного рабочего — травма головы (в феврале),
другому (в марте) раздробило пальцы

По видам подій нещасних випадків, основними є: падіння, обрушення, обвалення предметів, матеріалів (3 н/в); падіння потерпілих (2 н/в).

По причинам нещасних випадків — Основними є організаційні причини — порушення трудової і виробничої дисципліни: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків. Вони складають 6 нещасних випадків, або 60% від загальної їх кількості. По два нещасних випадків сталися через технічні та психофізіологічні причини.

«Аналіз стану травматизму вказує на недостатній контроль керівників підприємств за станом охорони праці», — сказано в повідомленні Вітовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області.

При цьому зазначається, що в поточному році більшість нещасних випадків на виробництві сталися через людський фактор, коли працівники травмуються внаслідок ігнорування ними вимог нормативно-правових актів з охорони праці, грубо порушуючи інструкції з охорони праці, легковажно поводяться в ситуаціях, що вимагають обережності та уваги.

Нагадаємо, ми писали:«Ника-Тера» скрывает несчастные случаи на производстве! — возмущены сотрудники

В розмові з журналістами інтернет-видання «Корабелів.Інфо» одразу кілька працівників вказували на жахливий стан речей на цьому підприємстві:

«На «Ника-Тере» творятся ужасные вещи!.. Вы не представляете, сколько несчастных случаев на производстве они «переделывают» на бытовые травмы! Несколько лет назад, помнится, у нас, когда копали траншею, двоих привалило землей, одного в реанимацию забрали с переломами ребер, ноги; и в трюмы люди, бывает, падают, разбиваются, и в воду, и с буксира один был — с трех метров высоты свалился, другой — с вагона с 4-ёх метров — и что Вы думаете? — всё «бытовые травмы»!»

Наталія Бєлова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button