ОбществоТема дня

В 12 разів перевищено вміст хлоридів... В Миколаєві провели аналізи води з-під крану

Ні в якому разі цю воду не можна вживати в їжу

Цей материал також доступний

З 7 травня працівники МКП «Миколаївводоканал» розпочали робити водозабір з Бузького лиману, промивати та наповнювати водопровідну мережу. Городян вкотре попередили, що дану воду використовувати в побуті дозволяється лише для господарсько-побутових (технічних) потреб:

«Вода, яка подається в місто, знезаражується рідким хлором. Якість, навіть після очищення, не відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Після проведених аналізів, фахівці лабораторії підприємства зробили висновок. Централізовано в місто подається вода, в якій від допустимої норми:
— в 12 разів перевищено вміст хлоридів;
— в 7 разів перевищено показник, що характеризує кількість розчинених речовин, передусім мінеральних солей тобто сухий залишок;
— в 3 рази вище загальна жорсткість;
— в 2 рази вище окиснюваність та сульфати».

«Зважаючи на це, у побуті використовувати таку воду дозволено лише для технічних потреб й ні в якому разі НЕ вживати«, йдеться у повідомленні управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. К сожалению, много людей проигнорирует данное предупреждение. Ожидаем массовые отравления и смерти в результате употребления воды из под крана.

  2. А купаться в такой воде можно,все об этом молчат,теже руки мыть,умываться-----тишинааааааа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button