ОбществоПроисшествияТема дня

Страсти по воде: в Корабельном жители заявили в полицию на местного предпринимателя

Фермер всё отрицает, утверждая, что его обвиняют необоснованно (ВИДЕО)

Цей материал також доступний

«Вода в системе есть, но ее обычным жителям перекрыл хитрый предприниматель», — сообщила в редакцию «Карабелов.Инфо» николаевчанка из Корабельного района Нина Л., рассказав и о гневе соседей, и о вызове полицейских, реакция которых на скандальную ситуацию не удовлетворила людей:

«Вже другий тиждень миколаївці не мають змоги користуватися водомережею. У мікрорайоні Причепівка, що в Корабельному, мешканцям повезло більше, ніж містянам центру, бо вода цівочкою, та все ж у кранах була. Та з позавчорашнього дня (з середи) зникла зовсім. Ніхто й не здивувався — знаємо, що є пошкодження, і що влада працює над цим питанням. Та о 10:30 в четвер, 22 квітня, мені зателефонувала член нашого оргкомітету вулиць Приозерної Та Єсеніна, Альона Б. і повідомила, що воду перекриває громадянин Батик Олександр, господарство якого знаходиться в кінці вулиці Єсеніна, у полі, яке зареєстроване на його дружину Світлану.

Хлопці з вулиці відкрутили цей вентиль, і вода з’явилась в наших кранах! Викликали по 102 поліцію, щоб зафіксували даний факт. Патрульна поліція приїхала та відмовилась приймати заяву від місцевих, а їх зібралось чимало. Пояснили, що у них відсутні бланки («все згоріло»). І що вони в період військового часу не займаються конфліктами. Коли я почала робити відеозйомку, лише тоді вони викликали слідчо-оперативну групу…

Всі учасники прибули на місце події, нам показали колодязь з вентилями, який в свій час перекрив Батик О. (20.04.22 він був на роботі — є фіксація з камер спостереження).

Поліція попросила співробітників запросити Батика О., бо його на роботі не було. Він ообіцяв, що приїде через 10 хвилин, та й через 15 хвилин його не було. Потім Батик пояснив, що він хворий і приїхати не може. Та коли всі розійшлись з місця події, він приїхав на цю ферму (знову ж таки фіксація з відеокамери, та й ми своїми очами бачили його машину).

Цікаво, що поліцейський Коваль В.М. (він у нас дільничий) під час розмови хамив нам і висловлювався нецензурною лайкою. Потім придумав, що це вентеля перекрив водоканал.

Ми телефонували Гвозденко О.П. (заступнику голови адміністрації Корабельного району) — він про це нічого не знає. Вияснили, що з водоканалу нікого не було. Пізніше Гвозденко О.П. зателефонував мені і запевнив, що більше нам ніхто не буде перекривати воду, і сказав, щоб ми уладнали цей конфлікт.

Люди, це не конфлікт чиїхось інтересів! Громада вважає, що це диверсія проти народу України! В той час, коли нам везуть воду з Одеси, Чернігова, та інших міст України, Батик позбавляє можливості користуватися водою мешканців нашого мікрорайону…

Батик і раніше був самовільно включений до цієї труби, а коли водоканал запломбував його «врізку», так він врізався з іншого боку

Заяву і пояснення поліціянти взяли тільки в мене, при цьому наголосивши, що буде отказний матеріал. Вели себе вони дуже зухвало, аж гидко було з ними спілкуватися. Відео не давали знімати. Висилаю те, що вдалося», — написала в редакцію Ніна Л.

Редакция «Карабелов.Инфо» позвонила Александру Батику — он отрицает, что имеет отношение к перекрытию воды местным жителям:

«Задвижка эта в поле находится, за территорией моей фермы, и я не знаю, кому она принадлежит (наверное, водоканалу), и никакого отношения я не имею к перекрытию воды — этот вентиль кто хочет, тот и крутит. Я уже 5 лет туда не касаюсь. Полиция так и говорит про этих жалобщиков: «Задолбали уже». Да, раньше там моя была врезка. Я там тогда всё облагородил, отреставрировал, смазал трубу… А сейчас у меня есть своя скважина на ферме, я к тому вентилю не касаюсь. Я вообще сейчас лечусь в больнице…»

Поговорили мы и с Аленой Б., сообщившей соседям по улице о перекрытии вентиля. Прямых доказательств того, что это сделал Батик, у женщины нет, но обвинения в его сторону она считает весьма обоснованными, хотя строятся они лишь на догадках:

«Этот колодец расположен в нескольких сотнях метров от жилых домов (сами жители туда не пойдут себе воду перекрывать, согласитесь), и как раз возле фермы Батика. Мы, жители улиц Есенина и Приозерной, с ним постоянно боремся, чтобы не выливал навоз, не выбрасывал кишки скота за ворота своей фермы. Вот он нам и перекрыл воду. И это не водоканал, потому что второй вентиль — на улицу Литовченко отдельно идет водоснабжение — не был перекрыт, они оставались с водой.

Батик ведет себя так, будто он тут «царь и бог». Говорит, что у него в прокуратуре родственник работает, и ему ничего не будет. Да и с полицией, видно, связи имеет. Они, как приехали на вызов, обсмеяли нас, обматерили, а снимать наше общение на видео запрещали, передергивая затворы автоматов

В любом случае, как ребята с улицы вентиль опять открыли, вода у нас есть. О дальнейших событиях будем держдать вас в курсе», — говорит Алена Б.

Напомним, ранее сообщалось:
Предприниматель-«вандал» Батик еще и обматерил жительниц Корабельного района. Видео 18+

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. закрити та запломбувати кран до цього півня батика, поліцейських звільнити з ганьбою!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button