ОбществоТема дня

Дітей стає все більше... Як школа №1 підготувалася до навчального року

Миколаївська загальноосвітня школа №1 імені Олега Ольжича старанно підготувалася до нового навчального року, враховуючи умови карантину, пов’язаного з епідемією коронавірусу. Про це кореспонденту «Корабелів.Інфо» розповів директор ЗОШ Володимир Заяць.

У навчальному закладі працюють три входи, один з яких — для молодшої школи. Біля кожного є дезінфектори для рук та повинен стояти працівник з безконтактним термометром. В усіх коридорах також стоять дезінфектори, а на підлозі по всій школі наклеєні вказівники руху (стрічки срібного кольору). Постороні до школи не допускаютья.

Володимир Михайлович Заяць запевнив, що всього для усунення розповсюдження хвороб у школі вистачає:

«Все є, всього багато. Допомога держави в цьому році дуже хороша — нам на це все виділило кошти упраління освіти. У нас — своя бухгалтерія, ми самі все закуповували. Перший раз (ще у березні) нам купували це все централізовано і розвозили по школам, а другий раз нам виділили на це 20 тисяч. 28 серпня нам ще виділили грошей (близько 45 000 грн.) на дезинфікуючі засоби. Забезпечили й електро-сушарками для рук».

школа №1 им. Олега Ольжича

В цьому році було оновлено дизайн шкільної їдальні, який розробила та втілила у життя вчитель трудового навчання (разом з учнями).

— У нас в їдальні є квадратики на підлозі. Всі вчителі проінструктовані, як треба робити: діти стають по квадратиках, і тоді виходить дистанція один від одного — 1 метр 20 см. Між столами також достатня відстань, місця в їдальні вистачає, — розповів Володимир Заяць.

На питання, чи не будуть в цьому році ділити навчальний процесс у школі на дві зміни у зв’язку з емідемією коронавірусу, щоб забезпечити більшу дистанцію між учнями, керівник закладу пояснив:

— Ми вчимося в одну зміну, бо всім вистачає місця. У нас же окремі блоки для молодшої школи і для старших. Класи на підгрупи також ділити не будемо, наша економіка цього не витримає. На початку дня ми будемо зустрічати дітей і по визначеному часу заводити їх у класи. Перерви у нас будуть на вулиці, ми розробили маршрут, хто де виходить.

школа №1 им. Олега Ольжича

Як повідомив директор школи, дітей в ній з кожним роком стає все більше:

«Коли я став директором (2 роки тому), дітей було 840, в минулому році було 940, а в цьому році — 1052».

Цьогоріч у школі з’явився і пандус для учнів, що отримують інклюзивну освіту.

— Ми маємо усі умови для дітей з особливими освітніми потребами. Нам привезли пандус ще в березні, однак він був недостатньо пологий (хоча зроблений по всім стандартам та за всіма розрахунками). Тому його переробили: зробили довшим, однак більш зручним, — каже директор.

Більше фото зі школи №1 можна побачити на сторінці «Корабелов.Инфо» у «Фейсбук»:

На питання, чи є якісь проблеми у школі, директор відповів, що все добре, однак школа чекає на обіцяний капремонт з термосанацією:

— У нас все, слава Богу, добре. Єдине, що очікуємо — обіцяний нам капремонт з термосанації. Цього разу вже серйозно обіцяють, на вищому рівні.


Читайте також:
Дитяча дипломатія, модель ООН та інше: звіт директора школи в Корабельному районі за рік (Відео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. За 92 ляма утеплить школу? Отличный распил денег.
    Мне вот любопытно, а сколько стоит построить новое здание для школы?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button