Общество

Дитяча дипломатія, модель ООН та інше: звіт директора школи в Корабельному районі за рік (Відео)

Директор Миколаївської загальноосвітньої школи №1 імені Олега Ольжича (розташована у Корабельному районі міста) Володимир Заяць відзвітував з нагоди закінчення складного навчального року та поділився перемогами свого навчального закладу та учнів.

Серед учнів ЗОШ – п’ять кандидатів на золоту медаль, три свідоцтва про базову загально-середню освіту з відзнакою, 68 учнів закінчили навчальний рік із похвальним листом, отримали DSD-дипломи рівнів В1, В2, С1 (рівні знання німецької мови – прим.), десять переможців міських етапів всеукраїнських предметних олімпіад, три – міського етапу всеукраїнського конкурсу імені Петра Яцика, три – всеукраїнського конкурсу імені Тараса Шевченка.

Школа є комфортною для дітей з особливими освітніми потребами – працює шість інклюзивних класів і створено ресурсну кімнату для корекційно-розвиткових занять, а також облаштовано логопедичний кабінет. Результативно працюють дев’ять класів за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Цього року вчителі та учні вдало застосовували методи дистанційної освіти та різні технології (Moodle, Zoom, Padlet, infodyst, kahoot, YouTube).

Однією з головних особливостей навчального закладу є поглиблене вивчення німецької мови, адже з 2007 року він є єдиною школою DSD-школою (DSD – Німецький мовний диплом) учасником міжнародного проекту «Школи партнери майбутнього» в Миколаївській області та однією з 24 шкіл в Україні.

Педагогічний колектив створив творчий креативний простір, в якому учні забувають, що німецька – це складно. Знайомство з культурою німецькомовних країн через реалізацію міні проектів до національних свят – поєднання та порівняння української та німецької культур. Крім цього вихованці мають можливість отримати диплом про знання німецької – учням, які успішно склали іспит, відкриті двері всіх вишів Німеччини. Цьогоріч 12 старшокласників підтвердили своє володіння і мають змогу приєднатися до випускників минулого року Висоцького Кирила, який є студентом технічного університету міста Мюнхен, та Філенко Аліни, яка студенткою у Берліні.

Учні школи мають змогу отримати стипендії різного напрямку – як на подорожі до Німеччини, так і на освіту у німецьких ВНЗ. Цього року із Німеччини прибув волонтер Клаудіус, який допомагав оволодіти предметом. У листопаді 2019 року школу відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Анка Фельдгузен

Як школа дитячої дипломатії ЗОШ №1 створила центр дитячої дипломатії та є ініціатором 11-ої регіональної київської та першої миколаївської конференції старшокласників «Модель ООН 2020».

Участь у конференції є прекрасним способом взаємодіяти з людьми, які мають альтернативні думки, дискутувати, досягати консенсусу і відстоювати власну точку зору. Всі ці навички стануть у нагоді при побудові власної кар’єри

Цього разу конференція «Модель ООН 2020» мала тему «спільне майбутнє спільними зусиллями» та була приурочена до 75-річчя ООН. На цю тему впродовж двох днів у Миколаєві дискутували 120 підлітків 21 навчального закладу – 16 миколаївських, чотирьох київських та запорізького.

«Двадцять одна делегація, які забули, що вони вже учні шкіл, а вони перетворюються в країни. Тобто, тут Японія, Франція, Німеччина, Італія, Україна в ролі дипломатів», — прокоментував подію учитель історії ЗОШ №1 імені Олега Ольжича Олег Матіюк.

У новому навчальному році учні матимуть змогу відвідати школу молодого українського дипломата, яка є продуктом партнерської взаємодії дитячого центру Корабельного району та Палацу творчості учнів.

Як еко-школа ЗОШ №1 приймала участь у проекті «Let’s do it, Ukraine» з роздільного сортування сміття та формування екологічного мислення.

В рамках проекту зі створення комфортної школи зроблено сучасний дизайн і втілено ідеї нової української школи в облаштуванні кабінетів, затишних коридорів, їдальні. За підтримки управління освіти Миколаївської міської ради, батьків, благодійників і меценатів реалізовано грантовий проект по осучасненню кабінету хімії.

«Відчиняючи двері у літо, усвідомлюємо, що наші амбітні плани мають втілитися обов’язково, бо за плечима учні – в очікуванні сучасної школи інноваційних занять, педагоги – з вимогами цифрових можливостей і комфортних вимог, і батьки – із вимогливим запитом на якісну освіту, тому не стоїмо на місці, відчиняємо нові двері у нові світи, справджуємо очікування усіх учасників освітнього процесу нашої рідної школи, ритмічно, енергійно, у передчутті нового керуємось кредо Івана Багряного – сміливі завжди мають щастя. Щасти нам у літі і у новому навчальному році», — підбив підсумки року Володимир Заяць.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button