Общество

"Ми - гвинтики, які дозволяють державному механізму працювати", - держслужбовці Вітовщини відзначили за раз 2 свята

«Тобі, найкращая перлина
Моїх розбуджених надій,
Тобі, що зветься Україна,
У цей життєвий буревій,
Тобі, що постаті козачі
Для нас змальовуєш щодня,
Ми шлем привіт, бажаєм вдачі
У сяйві сонячного дня!»

Такими словами 26 червня у великій залі Вітовської РДА розпочався тематичний захід «Квітуй у пісні й добрих справах, чарівний Вітовський наш край» з нагоди знаменних свят, а саме Дня державної служби та Дня Конституції України.

«Є дати та дні, які укріплюють українську націю, виражають дух нашого народу, символізують його славне минуле, сьогодення і майбуття. До їхнього числа, безумовно, відноситься і День прийняття головного закону України — Конституції, що відзначається щорічно 28 червня, і День державної служби, що щороку відзначається 23 червня. У ці дні ми віддаємо данину поваги датам і символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях…» — зазначила ведуча Наталя Феник.

З привітальним словом до своїх колег-держслужбовців звернувся голова Вітовської райдержадміністрації Олександр Демчук:

«…Хочу сказати, що на вас тримається державний устрій держави. Не буде державних службовців — державний механізм працювати не буде… Ми — ті гвинтики, ті шестерні, які дозволяють цьому механізму державному працювати. Якщо з ладу виходить один — цей механізм починає пробуксовувати. Тому я хочу подякувати вам в цей день за вашу нелегку роботу, вона багато ким недооцінена, багато хто її не бачить, багато хто нас (тих, хто при владі) сприймає негативно, тому що всі свої негаразди, які у них трапляються, навіть сімейні, свої комплекси, все це пов’язують з державою, тобто у всьому винна держава. Ми є уособленням цієї держави, тому люди, які до нас приходять, вони сприймають нас, на жаль, негативно. Дякую вам, що ви, як губка, впитуєте в себе цей негатив, але все ж таки ви працюєте і виконуєте свою роботу на благо людям…

Також хочу з нагоди Дня Конституції вас привітати. Конституція є фундаментом держави, з Конституції починаються всі закони, які ми далі маємо. Це — первинний закон, тому з цим важливим святом, Днем Конституції, я вас теж вітаю!»

Голова Вітовської районної ради Ігор Матвєєв окрім привітань зазначив, що, згідно з опитувань серед молоді (І — ІІІ курси навчання) одного з Київських університетів, більше 50 відсотків студентів хочуть працювати державними службовцями.

«Такого не было никогда, дети начали разбираться. Я считаю, это очень хороший показатель, что ребенок, который стал в высшее учебное, который стал молодым человеком и хочет работать в госслужбе… Значит, это о чем-то говорит, значит делается что-то так, что мы понимаем, что мы движемся вперед, но не назад. Вы — профессионалы, и на самом деле, как будете делать вы, как вы будете встречать людей, как будете говорить, — так будет говориться на кухне между людьми… Конституция — понятно, что нет конституции — нет державы. Эти два праздника — это символично…»

Після привітань відбулось нагородження присутніх державних службовців дипломами за вагомий внесок у становлення, розвиток демократичної, соціальної та правової держави, активну життєву позицію та з нагоди 22-ї річниці Конституції України.

Святкову розважальну програму підготовили хореографічний колектив «Бриз» «Михайло-Ларинського» Будинку культури Вітовського району, та директори «Грейгівського» та «Первомайського» Будинків культури.

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Очень правильная тендэнция , молодежь должна участвовать в работе госаппарата . Посмотрите на присутствующих в зале , 50 +. Молодые люди с новым мышлением , и максимализмом , не испорченные совдэповской гнилью должны быть чиновниками и администраторами в госаппарате .

  2. Как говаривал Лесс Гросман - а если серьезно, то твою работу могла сделать и обезьяна.

  3. Какие вы гвынтыки? Вы ржавые болты без резьбы! С вами госмеханизм далеко не уедет...

  4. Это те вечно усташие тетки, у которых никакую справку не допросишься? То на эту справку нужно принести еще 20 справок, то они обедают, то они типа заняты - ждите полчаса под дверью! И постоянно недовольные.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button