Общество

За серця глядачів билися Дружини юних пожежних-рятівників Корабельного району (ВІДЕО)

«Безпечний спосіб життя — дорога в щасливе майбуття» — під таким девізом 17 квітня в міському палаці культури «Корабельний» відбувся районний етап XXIV-го Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних-рятівників, приуроченого 100-річчю пожежної охорони, в якому взяли участь усі 13 закладів загальної середньої освіти Корабельного району міста Миколаєва.

Школярі-ДЮПівці демонстрували свою обізнаність з питань цивільного захисту, пожежної і техногенної безпеки, в креативній формі нагадуючи присутнім, як треба діяти у надзвичайних ситуаціях.

Яскраві мініатюри команд закликали глядачів не забувати, що життя залежить від нас самих, а неправильне поводження з вогнем, сірниками, електронною технікою може привести до жахливих наслідків.

«Агенти 101» ЗОШ №47 показала в своєму виступі легенду про чотири сестри-стихії, які жили на Олімпі. Учні вдало продемонструвавши вражаючу руйнівну силу води, землі, вітру та найпотужнішої стихії, що підкорила усі інші, — вогню, якого можуть приборкати, врятувавшии людські життя, рятівники та знання правил безпеки.

Мініатюру, в якій сперечаються про користь та небезпеку вогню, продемонструвала ЗОШ №1 ім. Ольжича.

Про статистику пожеж та недбале поводження в надзвичайних ситуаціях розповіла команда «Іскра» ЗОШ №33.

Команда ЗОШ № 40 також називається «Агенти 101».
«Коли серця палають — надзвичайні ситуації відступають», — впевнені учні цієї школи.

«Пожежі — вони по всій країні подорожували, та найстрашніше — дітей на небо забирали», — згадала про загиблих та надала статистику дитячої смертності від пожеж лише за останній час команда ЗОШ №54.

«Кожна дата — це «зірка»:

16 вересня 2017 р. — Одеса, жахлива пожежа в дитячому таборі «Вікторія» забрала життя трьох дівчат;

17 грудня 2018 р. — Черкаська область, загинуло четверо дітей;

5 січня 2018 р. — Житомирська область, загинуло двоє дітей;

18 січня 2018 р. — Херсонська область, пожежа забрала життя трьох дітей;

10 березня 2018 р. — Кіровоградська область, загинуло троє дітей;

25 березня 2018 р. — Кемерово (РФ), жахлива пожежа в торговому центрі, загинуло понад 40 дітей».

Команда Миколаївської школи № 54 також згадала героїв-рятівників, які загинули, виконуючи свої обов’язки.

Не підкачали і учні школи № 43, готові летіти на допомогу тим, хто її потребує.

«Тепер ми — не просто дівчата, ми — рятувальників агід-бригада», — зазначила зі сцени команда ЗОШ №49 «Дівчата 101», які в своїй мініатюрі про пожежу в музеї яскраво продемонстрували наслідки людської необачності з вогнем.

Нагадала про правильне спілкування по телефону, коли викликаєш рятівників, команда ЗОШ №29.

Завершувала фестиваль команда «Fire friends» ЗОШ №48: скопіювавши виступ, який нещодавно транслювали по телебаченню в одному з гумористичних шоу країни, школярі показали «позичене» бачення реформи єдиної служби порятунку, через яку можна викликати і пожежників, і поліцію, і лікарів. Але це — лише частина яскравого видовищного виступу юнаків і дівчат зі школи №48.

Розважали всіх присутніх своїми виступами до оголошення переможців творчі колективи ПК «Корабельний».

До скдаду журі, яке оцінювало виступи ДЮПівців, увійшли начальник відділу захисту прав дітей Миколаївської міськради Віктор Яковенко, інспектор управління освіти міськради Сергій Горобець, начальник відділу з гуманітарних питань адміністрації Корабельного району Ірина Богдан, провідний інспектор Корабельного РВ ДСНС Владислав Олійник, президент ГО «Блискавка» Ірина Грачова та прес-секретар ТОВ «МСП «Ніка-Тера» Лідія Василькова.

Усі команди ДЮПівців отримали грамоти за участь у змаганнях. Крім того, у номінації «виконавча майстерність» отримали окремі нагороди команди шкіл №40 та №49. В конкурсі плакатів соціальної реклами перемогла команда ЗОШ №40.

Перед тим, як перейти до оголошення переможців, слово взяв Віктор Яковенко:

«Я хочу от имени жюри сказать, что Корабельный район, все команды выступили достойно, хорошо. Нам ваши выступления очень понравились… Это уже идет 3-ий район, и я хочу сказать: если вы не самые лучшие, то среди самых. Вы — умницы, молодцы!.. Где бы вы ни были, с кем вы бы ни были, вы должны быть активным центром, участниками по борьбе за безопасность, жизнь, здоровье… Если уж так случилось, что мы не смогли предотвратить чрезвычайную ситуацию, мы должны уметь научить и сами достойно показать, как выходить из этого положения…»

ІІІ місце розділили команди шкіл № 43 та № 48.

ІІ місце – за школою №54. Слід зазначити, що ця команда набрала найбільше за всіх балів, але через те, що перевищила час виступу, який зазначено в положенні конкурсу (була на сцені набагато більше 10 хвилин), поступилася перемогою «Агентам 101», в яких було на 0,4 бали менше.

Отже, почесне перше місце та путівку на міський зональний етап змагань отримала команда «Агенти 101» школи №47.

За матеріалами Ярослави Шевчук

Нагадаємо, ми писали: «И страх, и подлость — это точно не про нас». Как спасателей из ДЮП «Молния» поздравляли с юбилеем (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button