Общество

"Чи додасть позитивного іміджу міліардеру Вадатурському його "мертва хватка" в ділянку на "Маяку"?", - активісти (ВІДЕО)

11.06.2015 року в Одеському апеляційному адміністративному суді відбулося беззаперечно дуже знакове судове засідання, пов’язане з поверненням миколаївській громаді незаконно привласненого лісу «Маяк». Фігурантом справи став власник міліардного агробізнесу «Нібулон» Олексій Опанасович 
Вадатурський.

Про це редакції «Корабелів.Інфо» повідомив громадський активіст Ігор Дерев’янко.

«Рішення прийняте на користь держави. Але. Влада Миколаєва встала на сторону агробізнесмена, а не мешканців міста, і при цьому кричуще порушила законодавство», — зазначається у повідомленні.

Хочеться нагадати, що 4 серпня 2014 р. на офіційному сайті «НІБУЛОН» було надруковано матеріал під назвою «Земельна ділянка за адресою провулок Менделєєва, 23 у Миколаєві не належить ані Олексію Вадатурському, ані членам його родини».

В тій статті писалось: «Щоб городяни мали змогу отримати об’єктивну інформацію і розібратися в суті питання, Олексій Вадатурський прокоментував ситуацію навколо земельної ділянки по провулку Менделєєва (Корабельний район), яка останнім часом мусується в ЗМІ… «В своєму житті я спокійно обійшовся і без цієї ділянки. На сьогодні вищезазначена ділянка не належить ані мені, ані членам моєї сім’ї і, наскільки мені відомо, там не проводяться ніякі роботи»».

Незважаючи на ці слова, вчора в Одесі розглядалась апеляційна скарга члена ініціативної групи «Маяк» Подцикіної Олени Юріївни на постанову Ленінського районного суду (суддя Демитров В.І.) від 2008 року, якою затверджувалося сумнівне відведення землі по пров. Мендєлєєва, 23 громадянину Вадатурському Олексію Опанасовичу.

Власник ділянки в суд не прийшов. Його інтереси приїхала представляти гр. Дмитрієва Тетяна Владленівна, яка доклала максимальних зусиль, щоб відхилити апеляційну скаргу та лишити у власності свого клієнта зазначену земельну ділянку.

Скаргу розглядала колегія суддів у складі Косцової І.П., Турецької І.О., Стас Л.В.

«На початку засідання з’ясувались кричущі протизаконні обставини. Так, представниця Вадатурського клопотала залучити її також і представником Миколаївської міської ради, надавши довіреність, підписану першим заступником міського голови Андрієнко Юрієм Георгієвичем. Але ж у 2008 році позивач Вадатурський судився саме з міськрадою, яка виступала відповідачем по справі. Таке клопотання обурило навіть колегію одеського суду. Одна особа одночасно не може бути й позивачем, й відповідачем. Клопотання було відхилено. Цікаво, що раніше на більшість прохань активістів ініціативної групи «Маяк» прислати на судові засідання в Одесу представника міськради Андрієнко не реагував, посилаючись на зайнятість юристів», — повідомляє Ігор Дерев’янко.

P1020005
Борці за справедливість — активісти Сергій Ісаков і Олена Подцикіна

Під час слухання справи знов було озвучене наступне:

— У 2008 році був відсутній сам предмет спору, Миколаївська міська рада й так прийняла рішення про відведення землі. Просто за допомогою Ленінського районного суду «спритні люди» намагались хоч якимось чином надати легітимності незаконним виділенням ділянок.

— Ленінський райсуд не мав права територіально розглядати адмінпозов Вадатурського О.О., тому що Управління земельних ресурсів у м. Миколаєві та Миколаївська міська рада у 2007-2010 роках знаходились по вул. Адміральській, 20, у Центральному районі. Що підтверджує Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

— Означений районний суд у 2008 році (у особі судді Демитров В.І.), всупереч постанови КМУ № 610-р від 10.04.2008 року, якою категорично заборонялось відчуження та зміну цільового призначення державних земельних лісових ділянок, виніс два десятки постанов щодо зобов’язання Управління земельних ресурсів у м. Миколаєві затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акту та видачі бланків державного акту на власність та їх погодження на ділянки у лісі «Маяк».

-У постановах судді Демитрова В.І. відсутні жодні посилання на статті та норми законів, згідно яких приймалось рішення. Щодо самого судді на цей час відкрите кримінальне провадження.

— У 2008 році привласнювачі державної землі позивались до Миколаївської міськради та управління земельних ресурсів. Але, схоже, міськрада та управління земресурсів навіть не знали про існування цього позову.

— Самі рішення не занесені навіть у спеціальний реєстр судових рішень.

— До компетенції Управління земельних ресурсів не входило право видавати державні акти на землю.

— Дивним чином постанови суду клепалися за раз, багато у один день, за кілько днів після подачі позову. Швидко, по шаблону. Відповідачів сповіщати не треба, з матеріалами теж знайомитись не треба…

https://www.youtube.com/watch?v=xLeqkh78qxE

Всебічно розглянувши справу, Одеський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Подцикіної О.Ю. та скасував постанову Ленінського районного суду м. Миколаєва від 2008 року.

https://www.youtube.com/watch?v=coggYOjhoJ8

Це вже восьме позитивне рішення на користь миколаївської громади в Одесі.

— Так де правда? В словах Вадатурського на сайті «Нібулона», чи в діях його представника в суді? Чи додасть позитивного іміджу міліардеру «мертва хватка» в ділянку на «Маяку»? Чому міська влада пішла на відверте порушення законодавства в справі Вадатурського? 
— питає член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі вул. Мендєлєєва у Корабельному районі м. Миколаєва, затвердженого Рішенням Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р., І.А. Дерев’янко.

Зазначимо, що згадана земельна ділянка у лісі «Маяк» ще не повернута державі. Безпосередньо скасовувати рішення Миколаївської міської ради повинен Корабельний цивільний суд.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button