Общество

9-класники з Корабельного району взяли участь у цікавому квесті

В рамках акції «Відповідальність починається з мене» 25 березня в Миколаївській школі №40 пройшла гра-квест.

Ідею провести таку зустріч з учнями 9-х класів запропонувала ГО «Молодіжний рух «Молодь за права людини» (віце-президен Світлана Перебийніс та координатор і ініціатор Юрій Євдокимов) і яку підтримали Департамент освіти Миколаївської ОДА, міська рада, Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС та Управління ДАІ УМВС України в Миколаївський області.

157517807

Під час весняних канікул, хоча і коротких, проведення такої зустрічі було дуже доречним, цікавим та повчальним. Кожен з нас — що дорослі, що малі — заздалегіть знаємо практично все: як лікувати, переходити дорогу, так як не потрапити в халепу, коли нас можуть образити, але повторити ці знання в ігровій формі було дуже гарною ідеєю.

157517832

Кожну команду навчальних закладів (шкіл №№ 33, 40, 48, 54, гимназії №3) присутні привітали з весною, хорошим настроєм і побажали гарно провести свій вільний час за відповідями на запитання, які пройдуть в цікавій формі.

157520184

157520786

Кожній команді видали маршрутний лист, з яким по локаціях «Правопорядок», «Збережи природу», «Безпечна дорога» та «Здорове життя», не гаючи часу (бо він також зараховувався до результатів команди), діти з задоволенням просто «літали» з кабінета в кабінет, де вони відповідали на запитання, малювали (на тему «Як ми забруднюємо природу»; працювали з різними видами кросвордів, збирали до купки заплутані прислів’я, за 5-7 хвилин готовили маленькі вистави на запропоновану суддями тему; згадували значення дорожніх знаків.

157521806

157525342

А ще команди проходили спортивну комбіновану естафету, де треба було всім учасникам проповзти по лавці, оббігти фішку і 5 раз перестрибнути через лаву. Кожна секунда була на рахунку. А коли вперед вийшли капітани, настала тиша, бо хлопцям потрібно було зібратися і влучити в баскетбольне кільце (5 кидків). За кожен кидок вболівальники нагороджували своїх капітанів оплесками і окликами підтримки.

157521469

Після закінчення змагань всі команди-учасниці отримали дипломи та літературу, в якій розповідається про права людини і надаються необхідні поради, як себе захистити і як жити у мирі і злагоді з самим собою та суспільством.

1 місце — школа №33;
2 місце — школа №54;
3 місце — гімназія №3.

В кожній грі живе дух перемоги. Так і в цій грі були переможці, але і не було переможених. За активну участь, бадьорість, натиск, винахідливість подякували школи №40 і №48. І окремо — директора школи №40 за те, що була надана можливість зібратись всім на таку гру в стінах цієї школи, і також вручили диплом заступнику.

157526302

157526382

Такі зустрічі важливі ще і для того, щоб підняти престиж людей у пагонах, щоб діти розуміли те, що, якщо виникає якась проблема, чи потреба в допомозі, вони можуть звертатися до тих, хто стоїть на їх захисті — до працівників правоохоронних органів.

Автор: Наталия Турухина

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button