Без рубрики

"Нас на підприємстві вже прирівняли до безправних рабів", - працівник "Ніка-Тери"

До редакції «Корабелів.Інфо» надійшов лист від співробітника порту «Ніка-Тера», якого намагаються звільнити з підприємства, звинувачуючи у крадіжці дизельного палива, натомість він стверджує, що не причетний до протиправних дій і буде відстоювати свої права згідно законодавству.

Працівник звертається по допомогу, бо впевнений, що без суспільного резонансу дуже важко боротися з безправ’ям і протистояти тому тиску, який чинить керівництво на співробітників. Публікуємо цей лист без змін:

«Звертаємось з надією на допомогу, бо дуже добре розуміємо безвихідь ситуації, в якій ми опинились, бо протистояти олігархам, які заполонили всі ланки влади, майже не можливо.

Я, Ососков В.В., працював машиністом з 2008 року, а Паладій Е.В. — складачем потягів з 2003 року, в ТОВ «Морський спеціалізований порт «НІКА-ТЕРА».

На «Ника-Тере» грозят увольнениями
за… вступление в профсоюз?

З кожним роком умови праці все погіршувались, нас на підприємстві вже прирівняли до безправних рабів, що можна сказати, ми навіть не були членами профспілки у звя’язку з тим, що існуюча профспілка не виконувала захист працівників, а навпаки відстоювала інтереси власника.

Загострення ситуації почалось після закінчення нічної зміни у ніч з 19.03.2015 року на 20.03.2015 року. Нас викликав начальник залізничного цеху Бугай Олександр Григорович та повідомив про те, що нам необхідно після закінчення зміни зібратись біля будівлі головного управління «НІКА-ТЕРА».

Без будь-яких пояснень Бугай О.Г. сказав чекати розпоряджень. Приблизно о 1700 годині нас викликали в кабінет служби безпеки «НІКА-ТЕРА», на опитування щодо крадіжки дизельного палива на станції «Жовтневе» в якості свідків. Потім працівники служби безпеки ТОВ «Морський спеціалізований порт «НІКА-ТЕРА» почали в грубій формі та з погрозами змушувати нас зізнатися в викраденні дизельного палива на станції «Жовтневе» та написати заяву про звільнення за власним бажанням. Після чого у нас забрали перепустки на підприємство та повідомили, що ми тут більше не працюємо.

21 березня о 1300 годині на мобільний телефон Ососкову В. В. подзвонив Сьомін Станіслав (особа, яка складає графік робіт) та дав вказівку не виходити на роботу в свою зміну, а саме 22 березня в день, а натомість з’явитися 23 березня до головного управління «НІКА-ТЕРА».

23 березня 2015 року ми прийшли о 8 годині до управління «НІКА-ТЕРИ», де нас почали змушувати написати заяву про звільнення за власним бажанням начебто в зв’язку з причетністю нас до розкрадання дизельного палива.

В зв’язку з тим, що до розкрадання ми не причетні, я не піддався на їх погрози та не написав заяву про звільнення. Паладій Е.В. все ж таки не витримав психологічного тиску на нього зі сторони начальника залізничного цеху, який повідомив, що у випадку доведеності невинуватості він зможе повернутись до роботи, та написав заяву про звільнення за згодою сторін. Під час погодження обхідного листа Паладію Е.В. повідомили про те, що вина буде доведена та він разом з іншими працівниками будуть притягнені до відповідальності.

До крадіжок палива ми не причетні, саме тому ми й змушені звернутись до редакції та створити суспільний резонанс. Якщо людина сумлінно виконує свою роботу на протязі тривалого часу — хіба на таке ставлення вона заслуговує? Хіба ми взагалі не маємо ніяких прав? Хіба за стільки років ми не заслужили поваги до себе?

Ми подали скарги до відповідних інстанцій з приводу порушення керівництвом ТОВ «Морський спеціалізований порт «НІКА-ТЕРА» законодавства про працю. Сподіваємось на справедливе рішення».

Нагадаємо, ми писали: 
«Ника-Тера» скрывает несчастные случаи на производстве! — возмущены сотрудники;

«Ника-Тера» хочет незаконно получить акваторию в Бугском лимане. Чем это грозит жителям Корабельного района (Видео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button